Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Saçan'ın Sedat Peker yorumu: Uzlaşma süreci bitti savaş süreci başladı

Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Sedat Peker'in yayınladığı videolarla ilgili olarak, "Uzlaşma süreci bitti, savaş süreci başladı" yorumunu yaparak, "Sedat Peker'in iddialarının ciddi bir şekilde tetkik edilmesinde fayda var" dedi.

Halk TV'de Sözüm Var programına konuk olan eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, YouTube videolarıyla günlerdir gündemde olan Sedat Peker hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Sedat Peker'in kendisini oyun dışınada bulduğunu ve bu nedenle videolardaki açıklamalarıyla tepkisini dile getirdiğini belirten Saçan, "Sedat Peker uzlaşma mı istiyor?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

'Operasyonla beraber, savaş süreci başlamış gibi gördüm' 

"Uzlaşma süreci geçti. 1,5 sene önce yurt dışına gitmişti. Bu süreçte uzlaşmayı denemiş, Nisan ayı sonu itibariyle Türkiye'ye dönme ve aklanma sözü verilmiş. Bu sözde de durulmayıp; aksine ailesini Türkiye'ye gönderdiğinde eşi ve çocuklarının da evde bulunduğu bir zamanda eve operasyon yapılması ve operasyonun çok abartılı bir şekilde yapılıp, televizyonlarda naklen verilmesi meselesinde artık iplerin koptuğunu düşünmüş ve ondan dolayı bu açıklamaları yapıyor. Uzlaşma süresi bitmiş, 'ödeşme' diyor kendisi de savaş süreci başlamış gibi gördüm. Kendisine yapılan operasyonda ya da rant kavgasına sebep olan konu neyse, daha onu açıklamış değil. Bundan sorumlu tuttuğu kişilerle 'hesaplaşmaya gidiyorum' diyor" açıklamasında bulundu. 

'İddia ettiği konularla ilgili hiçbir irtibatım yok'

Sedat Peker'e yönelik iki üç defa operasyon yaptığını belirten eski Organize Suçlar Şube Müdürü Saçan, "Sedat Peker bu güne kadar benim lehime konuşmadı. İki üç defa operasyon yaptım. Ergenekon soruşturmaları davaları sırasında bile çıkıp kendisini savunmadan önce benim ona kötü muamelede bulunduğunu söylüyordu. Sedat Peker bugüne kadar benim lehime bir şey söylemedi, hiç de önemsemiyorum. Ben ona operasyon yapan polis müdürüyüm. Benimle ilgili iyi konuşursa benim açımdan problem olur zaten. Umarım aleyhime konuşur. Sedat Peker'in söylemiş olduğu konularla ilgili ben hiçbir şey bilmiyorum. Aktif olarak bu işin içerisinde değilim. 18,5 yıl geçmiş. Onunla ilgili bu kasetlerden sonra çıktım ve 'organize suç örgütü lideridir' dedim. Belki onlara alınmış olabilir. Onun dışında iddia ettiği konularla ilgili hiçbir irtibatım yok, hiçbir şekilde olamaz. Ben insanlarla görüşmüyorum bile, avukatlık yapıyorum. Bekliyorum konuşmasını ama lehimde olacağını da sanmıyorum" dedi. 

'Sedat Peker'in iddialarının ciddi bir şekilde tetkik edilmesinde fayda var'

Sedat Peker'in tasfiye dilmesiyle oluşacak boşluğa başka grupların yerleştirilmesi operasyonu olduğunu yönündeki iddiaları değerlendiren Saçan, "Sırf bu açamla yapıldığını düşünmüyorum ama tasfiye edilmesiyle yerine başka birilerinin ikame edileceği kesin. Sistem böyle devam ederse ihtiyaç var ona. Söylediği her şeyin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Organize işler müdürüyken de bunu yaptım. Bir mahkum grubunu aldığımda, diğer mahkum grubuyla ilgili söylediklerini; 'Nasıl olsa bunlar düşmandır' deyip hiç es geçmedim. Araştırdım, doğruysa operasyon yaptım. Dolayısıyla Sedat Peker'in iddialarının ciddi bir şekilde tetkik edilmesinde fayda var. Mehmet Ağar da aynı şeyi söylüyor. Buyursunlar 'istedikleri soruşturmayı yapsınlar' diyor" şeklinde konuştu.