Eşine Bunu Diyen Yandı! Yargıtay'dan Emsal Karar!

Eşine Bunu Diyen Yandı! Yargıtay'dan Emsal Karar!
Yargıtay evli çiftleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Kavga sırasında eşine "Bana karı çok" diyen koca kusurlu bulundu. Mahkeme tarafları boşadı ve kocayı tazminat ödemeye mahkum etti.

Boşanma haberlerine bir yenisi daha ekledi. 35 yaşındaki bir kadın, 5 yıllık evliliğinin son zamanlarında sorunlar yaşadığını ve kocasının bir tartışma sırasında "Bana karı çok, sana da erkek çok" dediğini söyledi. Kadın, bu sözlerin gurur kırıcı olduğunu ve aklından çıkmadığını belirterek boşanma davası açtı.

Mahkeme, kocayı "duygusal şiddet" uyguladığı gerekçesiyle boşadı ve tazminat ödemeye mahkum etti.

1-2.jpg

5 yıllık evliliğinin son zamanlarında sorunlar yaşadığını belirten kadın, "Fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddet, ekonomik şiddet... Şiddetin içerdiği bütün baskılara karşı karşıya kaldım. Son tartışmalarımızda kaba tabirle 'bana karı çok, sana erkek çok' dedi. Bu sözler aklımdan çıkmadı. Sakinleştiğim zamanda bile gurur kırıcı olduğunu hissettim ve mahkemenin kapısını çaldım" dedi.

3.jpg

MAHKEME BOŞADI, KOCAYI TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETTİ

Show Haber'de yer alan habere göre suçlamaları kabul etmeyen erkek kendisine iftira atıldığını söyledi. Ancak mahkeme tarafları boşadı ve kocayı da tazminat ödemeye mahkum etti.

4.jpg

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Eski eş karar temyize götürdü. Dava, Yargıtay ikinci hukuk dairesine gitti ve buradan emsal niteliğinde bir karar çıktı. Dosyayı görüşen yüksek mahkeme 'bana karı çok' sözünü duygusal şiddet saydı.

Etiketler :