Esin Şenol'u tehdit etmişti: Şimdi de Zafer Arapkirli, Ayşenur Arslan ve Şebnem Korur Fincancı'yı hedef aldı

Esin Şenol'u tehdit etmişti: Şimdi de Zafer Arapkirli, Ayşenur Arslan ve Şebnem Korur Fincancı'yı hedef aldı
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un kapısına dana dili koyarak tehdit eden kendisini Op. Dr. Mustafa Yücel olarak tanıtan kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yücel, bu kez de Zafer Arapkirli, Ayşenur Arslan ve Şebnem Korur Fincancı'yı tehdit etti. Ayşenur Arslan, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Aşı karşıtlarının hedefi haline gelen enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, sosyal medya hesabından kendini Op. Dr. Mustafa Yücel olarak tanıtan ve sahte doktor olduğu iddia edilen Büyük Uyanış Derneği üyesi bir kişinin kapısına dana dili bırakan şüphelinin serbest bırakıldığını ve "durmak yok, yola devam" diye paylaşım yaptığını açıkladı.

Şenol, şu ifadeleri kullandı:

"Bir KATİL’in anatomisini paylaştım. Elinde bir ölüm listesi olduğunu paylaştı. Sırayla nasıl cinayet işleyeceğini anlattı. Beni nasıl öldüreceğini canlı yayın yaptı. Konu hepimizin güvenliği. Yargı gerekenden azını yapmayacaktır. Tutuksuz yargılanma kabul edilemez. 'Durmak yok yola devam.' Son cümleleri bunlar. Kendi paylaşımı unutmayın. Seri cinayetlerini işleyecek. Cezasızlık suça teşviktir. Kusursuz cinayet işleyeceğini adım adım paylaşan kişi serbest dolaşıma bırakılırsa bu bu kararı verenin vicdanına dert olsun."

Tehditlerine devam ediyor

Öte yandan serbest bırakılan Yücel, sosyal medya hesabından tehditlere devam ediyor. Yücel, son olarak gazeteci Zafer Arapkirli, Halk TV'de Medya Mahallesi programını hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın fotoğraflarını paylaştı. Arapkirli hakkında "Ne kadar Erdoğan ve İslam düşmanı varsa hepsi şu anda İblisin etrafında toplanmışlar... 28 ŞUBAT sevdalıları, Sabetayın zürriyeti, İzmir'e çıkan yunan artıkları... İslam'a, Devlete, Müslüman devlete kuduz köpekler gibi salyalarınız akıyor... Acıyorum size..." ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2022-08-03-09-59-31.png

Yücel, Fincancı için ise "TTB'nin PKK sevdalısı başındaki HDP'li ŞEBOSU sen bu rüyayla yat yat kalk... PKK yı inlerinde leş eden Türk devletine, Cumhurbaşkanımıza selam duracaksın!" paylaşımında bulundu.

ekran-resmi-2022-08-03-09-59-18.png

Ayşenur Arslan suç duyurusunda bulunacak

Ayşenur Arslan'ı ise "Bu kadını nasıl bilirsiniz desem... Erdoğana düşman, İslam ile kavgalı, Azılı laik, Selanik tayfasının, Kaftancıoğlu'nun manevi ablası... 2023 seçimini bekleyin..." sözleriyle tehdit etti. Yücel'in tehditleri üzerine Ayşenur Arslan, suç duyurusunda bulunacak.

ekran-resmi-2022-08-03-09-59-04.png

Yücel, Halk TV'deki Kayda Geçsin programını hazırlayıp sunan Şule Aydın'ın "Potansiyel bu katil serbest ve ardından bu mesajı paylaşıyor Yok mu söyleyecek sözünüz? Yarım bıraktığını tamamlaması için mi bekliyorsunuz?" paylaşımı üzerine özel mesaj attı. Aydın, Yücel'in attığı mesajı paylaştı. Yücel, Aydın'a "Seni de dava edeceklerim listesine alıyorum. Mahkemede görüşürüz" dedi. Aydın, bu mesajı "Esin hocayı ölümle tehdit ediyor ardından serbest bırakılıyor; dil söğüş yiyorum, devlet kimi tutuklayacağını bilir diyecek kadar rahat, şimdi gelmiş seni dava edeceğim diyor, sakın geç kalma! Potansiyel bir katilsin ve tutuklandığını mutlaka göreceğiz" notuyla paylaştı.

Ne olmuştu?

Şenol'un ofisinin önüne 2 tane dana dili bırakılmış, Şenol da olayın ardından koruma talebinde bulunmuştu.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, bina ve otopark kameraları kayıtlarının incelendiğini, söz konusu kişinin kullandığı sosyal medya hesabının saptandığını duyurmuştu.

Şenol, sosyal medya hesabından kendini Op. Dr. Mustafa Yücel olarak tanıtan ve sahte doktor olduğu iddia edilen Büyük Uyanış Derneği üyesi bir kişi tarafından tehdit edildiğini, olayı gerçekleştirenin de o olduğunu açıklamıştı. Şüphelinin silahlı paylaşımlarını belirten Şenol, olayın planlı bir cinayet girişimi olduğunu ifade etmişti.

Öte yandan gözaltına alınan Yücel'in serbest bırakıldığı öğrenilmişti.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :