Erdoğan'ın vekillerle toplantısında neler konuşuldu?

Gazeteci Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'li vekillerle bir araya geldiği toplantıda hiç bir vekilin Türkiye'nin konuştuğu iddiaları gündeme getirmediğini belirtti. Zeyrek, bir vekilin sosyal medyada dolaşan bu iddiaların halkın gündeminde olmadığını Erdoğan'a aktardığını öne sürdü.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Özlem Gürses ile Perdenin Önü Arkası programında konuşan Gazeteci Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'li vekillerle yaptığı toplantıya ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Zeyrek, AKP Genel Başkanı sıfatıyla  partisinin milletvekilleriyle guruplar halinde görüşen Erdoğan'ın vekiller üzerinden toplumun nabzını tuttuğunu kaydetti. Zeyrek bu toplantılarda organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme getirdi ve Türkiye'nin günlerdir konuştuğu hiç bir konunun vekiller tarafından Erdoğan'a sunulmadığını ifade etti. 

Erdoğan'ın toplantıda, görüşmeleri kaydedip daha sonra tekrar izleyeceğini dile getirdiğini söyleyen Zeyrek, bu durumda hiç bir vekilin konuşmaya cesaret edemeyeceğini belirtti.

Zeyrek programda şunları söyledi:
"Bu toplantılarda ne konuşulabilir? 59 milletvekilinden biri çıkıp da 'bütün AKP'li siyasetçiler zan altında, Sedat Peker'den kahve aldığımız söyleniyor. Sedat Peker'in araçlara para koyduğu söyleniyor.' Normal şartlarda bunların konuşulmasını beklersin. 'Bizi zan altında bırakmayın. Bunlar kimse ortaya çıksın. Bu çürük elmalardan arınalım' demesini beklersin değil mi? Böyle bir konuşma olmuyor orada. 
Şöyle bir durumda var; Erdoğan çıkıp diyor ki: 'bu toplantıyı videoya kaydediyorum, daha sonra tekrar seyredeceğim', sen milletvekili olduğunu düşün konuşur musun orada?  

Bir milletvekili şöyle diyor; 'efendim sosyal medya da dolaşan bazı iddialar var ama vatandaşın gündeminde bunlar yok'. Erdoğan'da bunun üzerine, 'vatandaşın gündeminde olmayan şeyi niye burada taşıyorsunuz. Gidin gezin AKP'nin yaptıklarını anlatın' diyor."

 

Etiketler :