Erdoğan: Ülkemizi cumhuriyet döneminde yapılanların tamamını 5'e 10' katlayacak yatırımlara biz kavuşturduk

Erdoğan: Ülkemizi cumhuriyet döneminde yapılanların tamamını 5'e 10' katlayacak yatırımlara biz kavuşturduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi eser ve hizmet siyasetiyle Cumhuriyet döneminde yapılanların tamamını 5'e 10' katlayacak yatırımlara biz kavuşturduk" dedi. Erdoğan, "Biz demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor, herkesin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü teminat altına alıyoruz" ifadesini de kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi FSRU tesisi ve diğer projelerin açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle:

- Biz eserlerimizle konuşuyoruz, onlar sadece laf üretiyor.

- Çakılı bir çivi yok, atılan bir adım yok. İşte arkamda 26 bin 600 kapasiteli Hatay şehir stadı. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Unutmayın. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bütün bunlarla beraber ben bir kez daha şu atmosferde Hataylı kardeşlerimi burada böyle büyük bir ilgiyle gördüğüm için sizlere müteşekkirim. Bu sıcağa rağmen siz buradasınız. Siz bu sıcağa rağmen bizi bu şekilde karşıladınız.

- Ülkemizi eser ve hizmet siyasetiyle Cumhuriyet döneminde yapılanların tamamını 5'e 10' katlayacak yatırımlara biz kavuşturduk. Türkiye'nin tüm illerini eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, spordan sosyal desteğe kadar en gelişmiş ve en ileri hizmetlerle biz donattık. Bu kapsamda 19 yılda Hatay'a 35 milyar lira yatırım yaptık.

- Eğitimde 8 bin 136 adet yeni derslik kazandırdık. Hatay'a ikinci devlet üniversitesi olarak İskenderun Teknik Üniversitesi'ni biz kurduk. Hatay'a dünyanın en büyük mozaik müzesini biz kazandırdık. 

- Biz demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor, herkesin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü teminat altına alıyoruz. Çünkü biz bu millete aşkla bağlıyız. 

- Tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır.

AA

 

Etiketler :