Erdoğan’ın sözlerini yandaş medya açıkladı! AKP MYK’sında teğmenler kararı

Erdoğan’ın sözlerini yandaş medya açıkladı! AKP MYK’sında teğmenler kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz gün gerçekleştirilen AKP MYK toplantısında Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin ettiği kılıçlı yemin de konuşuldu. Erdoğan, "Burada müfredat, alım süreci vb. bunları bir masaya yatıracağız" derken askeri okullarla müdahalenin sinyallerini verdi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MYK toplantısının ana gündem maddelerinden biri teğmenlerin kılıçlı yemini oldu. MYK’da Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıçlarını çekerek Subaylık Andı’nı okuması ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atmasının da görüşüldü belirtildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın aktardığına göre, teğmenler hakkında konuşan Erdoğan, "Burada müfredat, alım süreci vb, bunları bir masaya yatıracağız" ifadelerini kaydederek askeri okullara müdahale edileceğinin sinyalini verdi.

temneler-erdogan.jpg

“VESAYET ODAKLARININ HORTLAMAYA HAZIR OLDUĞUNU GÖRDÜK!”

MYK toplantısında, böyle bir şeyi kabul edemeyeceklerini kaydeden Erdoğan, “Bu mesele bize bir kere daha AK Parti’nin önemini gösterdi. Türkiye'deki vesayet odaklarının da hortlamaya hazır olduğunu gördük. Süreci sükûnetle, metanetle, kararlılıkla yürütüyoruz. Siz de aynı hassasiyette olun” ifadelerini kullandı.

aa-20240916-35657327-35657325-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan-001.jpg

MÜDAHALE Mİ GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği konuşmada, teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin çok hassas bir süreç izlediklerini ifade ederken Erdoğan'ın “İçeride, dışarıda bağlantıları var mı üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız” ifadelerini kaydettiği öğrenildi. Ayrıca Erdoğan’ın, “Burada müfredat, alım süreci vb. konuları da masaya yatıracağız” söyleminde bulunduğu da aktarıldı.

tegmneler-002.jpeg

“BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ TEMİZLENECEK” İFADELERİYLE HEDEF ALMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin ettiği kılıçlı yemine ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve yeni mezun teğmenleri hedef göstermişti. Erdoğan, konuya ilişkin, “Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?” ifadelerini kaydederek “Görüşmeleri yaptık, temizlenmesi için çalışma yapıyoruz” söyleminde bulunmuştu.

Milli Savunma Üniversitesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile görüştüklerini aktaran Erdoğan, “Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

imam.jpg

NELER OLMUŞTU?

30 Ağustos’ta Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından genç teğmenler, törenin gerçekleştiği alanda toplanmış ve kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attıktan sonra Subaylık Andı’nı okuyarak yemin etmişlerdi. Teğmenlerin yemin görüntülerinin yayılmasının ardından AKP’li isimler teğmenleri hedef göstermişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç çekerek yemin etmesine ilişkin inceleme başlatırken konu hakkında yapılan açıklamada, "Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak:Türkiye