Erdoğan’ın One Minute Krizi Yaşadığı Peres: 'Türkiye, İran Olmadı'

Erdoğan’ın One Minute Krizi Yaşadığı Peres: 'Türkiye, İran Olmadı'
Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta 'One Minute' krizi yaşadığı İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Türkiye'de düzenlenen genel seçimleri değerlendirdi.Ortadoğu topraklarında iki tane İran’a yer olmadığını savunan...

Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta 'One Minute' krizi yaşadığı İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Türkiye'de düzenlenen genel seçimleri değerlendirdi.

Ortadoğu topraklarında iki tane İran’a yer olmadığını savunan Peres genel seçimlerde Ak Parti’nin gerilemesinden dolayı memnun olduğunu ve bu durumu hem İsrail hem de Ortadoğu’nun geleceği açısından olumlu bulduğunu söyledi.

‘ERDOĞAN BAŞARILI OLAMADI’

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Herzilya kentinde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmasının bir bölümünü Türkiye’ye ayırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi İran’a dönüştürmek istediğini bunda başarılı olmadığını savundu.

‘ONE MINUTE’ KRİZİ

Şimon Peres ve Erdoğan, 2009 yılında İsviçre’nin Davos kentinin ev sahipliği yaptığı ‘Dünya Ekonomi Forumu’nda düzenelen ‘Gazze Ortadoğu İçin Model‘ oturumunda karşı karşıya gelmiş, Peres’in İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın kaldırılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sizin başınıza roket atılsa ne yaparsınız?” yanıtı vermesinin ardından ikili arasındaki tansiyon yükselmişti.

Peres’e, “Sesin çok yüksek çıkıyor. Bu suçluluk psikolojisinin gereğidir. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyen Erdoğan, oturumun moderatörü David Ignatius’a da dönerek “Benim için de bundan böyle Davos bitmiştir. Daha Davos’a gelmem” demiş, ardından da salonu terk etmişti.

Erdoğan’ın bu ‘Davos çıkışı‘, onu Ortadoğu’da bir ‘kahraman’ yapmıştı.