Erdoğan'ın Hemşerisi İsyan Etti!

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, zaman zaman seçmenden sabırlı olmalarını istemiş, enflasyonun düşüşe geçeceğini söylemişti. Rizeli bir vatandaş ise isyan ederek "Yalanıyla dolanıyla 20 sene geldi. 10 bin lirayı biz Tayyibe verelim o bir ay bir geçinsin. Bakalım ne yapıyor?" diye sordu.

Bayram alışverişi deyince İstanbul'da ilk akla gelen Eminönü'de vatandaş etiketlere yansıyan enflasyonu derinden hissediyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan seçim kampanyası döneminde zaman zaman "sabırlı olun" çağrısı yapmış, enflasyonun düşüşe geçeceğini söylemişti.

ANKA Bayram alışverişine çıkan vatandaşlara düşüş söylemine inanıp inanmadıklarını ve hissedilen bir düşüş olup olmadığını sordu.

Bir Rizeli vatandaş ekonomik krize isyan etti. Vatandaşın isyanı şöyle:

"Bak bir Rizeli olarak kesinlikle inanmıyorum Rizeliyim. Yalanıyla dolanıyla 20 sene geldi. Bakırköy'deki adam bile inanmaz ya. Bırakın. Kim inanır ona ya? 6 aylık evli kızımı yanıma aldım. Evini bozdu.Bak söylerken ağlamam geliyor. 6 aylık evli kızımın evinin eşyasını, sattık yanımıza aldık. Bunu bir düşün ki ne demek? Tayyip de düşünsün. Bunu da izletin. Ben de izleyeyim hangi kanala çıkacaksa ben de izleyim. 6 aylık, temmuzun ikisinde düğününü yaptık Rize'de, yanıma aldım. Eşyasını da sattık iki gözüm kör olsun, ağzım niyetliyim. En basit kiralar 15 bin olmuş. O da kırsal kesime doğru Pendik tarafında. 15 lira olmuş kiralar ya.

adsiz-tasarim-1.png

"BİZ 10 BİN LİRAYI TAYYİBE VERELİM BİR AY O GEÇİNSİN"

"Bizler hayatı atlattık da bizden sonra yeni nesil sıkıntılı biraz. Yani tamam yeni nesil tasarruf da yapamıyor, bilmiyor ama yeni nesil şu anda yapacak bir şeyi de yok elinde imkanı. Çalışıyor, yiyor işte o kadar. 10 milyarı (10 bin lira) biz Tayyip verelim. Bize veriyor ya maaşları. Bir verelim ona biz bir ay, o bir ay bir geçinsin o zaman yani biz kabul edelim biz yanlış yapıyoruz diye. Bir verelim ona. Bir geçinsin. Bakalım ne yapıyor? Yani. Bir verelim ona. Sonuçta biz de Müslümanız elhamdülillah yani. İnsanlara kötülük düşünmüyoruz ama yani yapıyorlar, ediyorlar yani."

Kaynak:ANKA