Erdoğan’ın diplomasını arayan ve bulamayan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan konuştu: Kişisel merakımdan araştırdım

Erdoğan’ın diplomasını arayan ve bulamayan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan konuştu: Kişisel merakımdan araştırdım
Türkiye seçime doğru giderken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite diploması yeniden gündemde. Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite diplomasına sahip olup olmadığı ile ilgili tartışmalar sürerken KRT TV'ye açıklama yapan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan görev yaptığı sürede diplomayı çok aradığını ancak bulamadığını açıkladı. Telefonla ulaştığımız Özcan’a diploma arayışını sorduk.

Eski Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diploması konusunda dikkat çekici paylaşımlarda bulundu. Özcan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Recep Tayyip Erdoğan, üniversite diploması olmadığı için Cumhurbaşkanı olamaz. Halk, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu merak ediyor” ifadelerini kullandı.

İki konuyu araştırmış

Eski YÖK başkanının bu açıklaması oldukça önemliydi. Açıklamaları bununla da sınırlı kalmayan Özcan KRT TV'den İnan Demirel'e yaptığı açıklamada görev süresince Erdoğan’ın diplomasını çok araştırdığını ve bulamadığını açıkladı. Bu vahim iddiayı Özcan’a sorduk. Özcan, “YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. Birisi 1998 yılında alınan katsayı kararının mimarı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün kat sayıyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını merak ediyordum. Arşivde araştırmalar yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi’ndeki arkadaşlara sordum. ‘Hocam tek bir tane kayıt yok’ dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu resmi sormak” dedi.

yusuf-ziya-ozcan.pngProf. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 11 Aralık 2007-11 Aralık 2011 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı görevini yaptı.

‘Kişisel merakımdan araştırdım’

“Neden bu araştırmanızı o dönem basınla, kamuoyuyla paylaşmadınız?” sorumuza ise Özcan, “Bu YÖK başkanının işi değil ki. Ben sadece merakımdan araştırdım. Herkes diplomayı konuşuyordu. Hiçbir YÖK başkanı ‘acaba Cumhurbaşkanı’nın diploması var mıdır, sahte midir’ diye merak edip araştırmaz. Ben kişisel merakımdan araştırdım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr