Erdoğan’ın danışmanı İBB’nin aldığı kitabeye bozuldu: Şımarık çocuk gibi davranma İBB

Erdoğan’ın danışmanı İBB’nin aldığı kitabeye bozuldu: Şımarık çocuk gibi davranma İBB
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı İsmail Cesur, İstanbul Şile'deki Bozgoca Camii'ne ait olduğu belirtilen kayıp kitabenin İBB tarafından yurt dışından satın alınarak Türkiye'ye getirilmesine tepki gösterdi. Cesur, "Devlet bilmiyor mu satın almayı? Gücü mü yok? Hakkı olanı geri almak için uğraşıyor. Şımarık çocuk gibi davranma İBB" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı İsmail Cesur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye’den kaçırılan ve Şile'deki Bozgoca Camii'ne ait olduğu belirtilen kayıp kitabeyi Hollanda'da müzayededen satın almasına tepki gösterdi.

Cesur, İBB’nin “şımarık çocuk” gibi davrandığını iddia etti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Cesur, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun'un konuya ilişkin yaptığı açıklamayı alıntılayarak şu ifadeleri kullandı.

"Belki de dünyada en çok kültürel varlığı kaçırılmış olan Türkiye’nin kültür diplomasisine zarar vermek, devletin elini zayıflatmak… Hepsi maalesef PR için... Devlet bilmiyor mu satın almayı? Gücü mü yok? Hakkı olanı geri almak için uğraşıyor. Şımarık çocuk gibi davranma İBB."