Erdoğan'ın Büyük Müjdesi Havada Kaldı!

Erdoğan'ın Büyük Müjdesi Havada Kaldı!
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde açıkladığı Karadeniz Gazı müjdesinde üetim hedefi havada kaldı. 10 milyon metreküp olacağı belirtilen üretim hedefinde Ocak-Mart 2023 döneminde çıkarılan gazın yalnızca 3,6 milyon metreküp olduğu ortaya çıktı."HAYAL SATMAYA SON SÜRAT DEVAM"

Her seçim döneminde büyük bir heyecanla açıklanan “Petrol ve doğalgaz bulundu” müjdeleri yine havada kaldı.

ÜRETİM HEDEFİNE ULAŞILAMADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Haziran 2022 tarihinde, “2023’ün birinci çeyreğinde ilk fazda üretilecek günlük 10 milyon metreküp doğalgazı milli iletim sistemimize aktarmış olacağız” ifadesiyle müjdelediği Karadeniz Gazı’nda üretim hedefine ulaşılamadı.

BirGün'den Mustafa Bildirci'nin aktardığına göre, toplam 10 milyon metreküp olacağı belirtilse de Ocak-Mart 2023 döneminde çıkarılan gazın yalnızca 3,6 milyon metreküp olduğu ortaya çıktı.

"HAYAL SATMAYA SON SÜRAT DEVAM"

CHP Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, iktidarın ekonomik krizi gölgelemek için “Hayal satmaya son sürat devam ettiğini” söyledi.

"NEDEN HEDEFE ULAŞILAMADI?"

Karadeniz Gazı’na yönelik belirsizlikleri TBMM gündemine de taşıyan CHP’li Bakırlıoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a şu bazı soruları sordu:

• Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan Oruç Reis ve Barbaros Hayreddin sismik araştırma gemilerinin, Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinin, daha çok kuyu tamamlama faaliyetlerinde kullanıldığı anlaşılan Kanuni sondaj gemisinin ve bunlara eşlik eden Platform Destek gemilerinin gaz rezervi arama, bulma ve bulunan rezervleri çıkarma maliyetleri nedir?

•Deniz dibine döşenen boru hattı için İtalyan Saipem’e ne kadar para ödenmiştir?

•Karadeniz’de 2023’ün ilk çeyreğinde çıkarılacağı ifade edilen günlük 10 milyon metreküp doğalgaz üretim hedefine neden ulaşılamamıştır? Neden üretim günlük 3,6 milyon metreküpte kalmıştır?

•Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim öncesi müjde olarak açıklanan ve Nisan 2023’te doğal gaz üretimi gerçekleştirileceği söylenen Karadeniz’de, neden ilk üretim ancak Eylül 2023’te yapılabilmiştir? Bu gecikmenin sebebi nedir?