Erdoğan’ı alkışlayan komutanlara CHP'den bir tepki daha

Erdoğan’ı alkışlayan komutanlara CHP'den bir tepki daha
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genelkurmay Başkanı ve generallerin kendisini alkışlamasına yönelik eleştirilere ilişkin “Başarımızı kıskanıyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Özkoç, “Orada konuşulanların tamamına yakını yalan” dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, KRT TV’de dün yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında Tank Palet Fabrikası’ndaki törende komutanların Erdoğan’ı alkışlamasına soruları yanıtladı. Özkoç, komutanlara, “Siz ne hakla tamamen yalan konuşan, yalan söyleyen kişiyi alkışlayarak milleti yanıltıyorsunuz” diye seslendi.

Özkoç, programda özetle şunları söyledi:

“Başarısını kıskandığımız en ufak bir şey yok, başarısızlıklarını söylüyoruz. ‘Köprü yapıyorum’ derken, ‘otoyol yapıyorum’ derken başarısını gölgeleyen en büyük şeyi söylüyoruz. Yol, köprü yapmak başarıdır ama ihalelerin önüne engel çıkartıp ihaleleri bir avuç kişiye, Türkiye Cumhuriyeti’nin vergileriyle toplanan paraları bir avuç kişiye peşkeş çekme, vatan hainliğidir.

Siz ne hakla tamamen yalan konuşan, Cumhurbaşkanlığı sıfatıyla AKP Genel Başkanlığı’nı yürüttüğü için orada onlarca yalan söyleyen kişiyi alkışlayarak Türkiye Cumhuriyeti milletini yanıltıyorsunuz. Bir algı yaratıyorsunuz, sanki sözleri doğruymuş gibi. Orduya güven çok yüksektir, siz ne hakla bu güveni istismar ediyorsunuz? Siz ne hakla bir siyasi partiyi alkışlayan komutanlar konumuna düşüyorsunuz? Siz ne hakla evlatlarımızı gönderdiğimiz baba ocağını siyasi bir mekanizmaya dönüştürüyorsunuz? Bunları yapmaya hakkınız var mı?”

Kaynak:ANKA

Etiketler :