Erdoğan'dan Davutoğlu'na uyarı

Erdoğan'dan Davutoğlu'na uyarı
HÜSEYİN ÖZAY / TARAF - Davutoğlu, üç dönem görev yaptığı için seçimde aday olamayacak vekillere kolaylık sağlanmasını istedi. Erdoğan’ın buna karşılık Başbakan’a “İşine bak” dediği iddia edildi.Cumhurbaşkanlığı...

HÜSEYİN ÖZAY / TARAF - Davutoğlu, üç dönem görev yaptığı için seçimde aday olamayacak vekillere kolaylık sağlanmasını istedi. Erdoğan’ın buna karşılık Başbakan’a “İşine bak” dediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında şimdi de “üç dönem” krizi çıktı. İddiaya göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis’te üç dönem boyunca görev yaptığı için 7 Haziran’daki milletvekili seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyecek olan 72 milletvekilinin durumunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden hatırlattı. Davutoğlu, söz konusu 72 milletvekilinin, üç dönem kuralına takıldıkları için yeniden aday gösterilemeyeceğini anımsattı ve bu vekillerin durumunda kısmen esneme yapılmasının faydalı olacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu önerisine sert tepki gösterdi.

AKP kulislerinde şu sıralar sıklıkla dillendirilen iddialara göre, üç dönem kriterine takılan bazı vekilleri, 7 Haziran’daki Genel Seçim’de aday gösterilmeyecek olmalarından duydukları rahatsızlığı Başbakan Davutoğlu’na iletti. Söz konusu milletvekilleri, kriterin esnetilmesi konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ikna ettiler.

“SARAY’DA İSTİHDAM EDECEK”

Bunun için de Davutoğlu kriterin esnetilmesi konusunda düşüncesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştı. Erdoğan ise bu talebe tepki gösterdi. Hatta kulislerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun esneklik konusunda ısrar etmesi üzerine, “Sen işine bak” diyerek, bu konuya karışmaması konusunda Davutoğlu’nu uyardığı öne sürülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem kriterine takılan bazı milletvekillerini Cumhurbaşkanlığı sarayında danışman olarak istihdam etmeyi planladığı ifade edildi.