Erdoğan'dan '200 liracık' savunması

Erdoğan'dan '200 liracık' savunması
Erdoğan, Çanakkale Köprüsü'nde çalışanların bir araya geldiği toplantıya katıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü Açılış Töreni'nde köprünün geçiş ücretine ilişkin '200 liracık, pahalı mı?' ifadelerini kullanan Erdoğan, gelen eleştiriler üzerine "Yollar, köprüler pahalı deniyor da, Binali Bey’in bir lafı var: En pahalı hizmet yapılmayan hizmettir. Doğru diyor.." dedi.

Erdoğan, Çanakkale Köprüsü'nde çalışanların bir araya geldiği toplantıya katıldı. Çanakkale Köprüsü Açılış Töreni'nde "Otomobil geçişlerinin fiyatını 200 TL olarak belirledik. Pahalı mı? Bir hafta ücretsiz. Ondan sonra 200 TL" diyen Erdoğan, gelen eleştirilere “Haklısınız ama her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz” şeklinde cevapladı.

Erdoğan, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile ilgili söylemleri, yapılan işleri gölgelemek isteyenlerin gündeme getirdiğini belirterek “Çanakkale Köprüsü’nü düşünün, bir maliyeti var. Ama avantajlarına bakın. Feribot kalkmadığı zaman ne olduğuna bakın. Hizmetler aksıyordu. Osmangazi Köprüsü’ne bakın... Kaybedilen zamana... Şimdi de zamandan edilen tasarrufa bakın. ‘Yollar, köprüler pahalı’ deniyor da, Binali Bey’in bir sözü var; ‘En pahalı hizmet, olmayan hizmettir’ diyor. dedi.

'Pahalı mı?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Açılış Töreni'nde konuşmuş "Otomobil geçişlerinin fiyatını 200 TL olarak belirledik. Pahalı mı? Bir hafta ücretsiz. Ondan sonra 200 TL" demişti.