Erdoğan'a köylülerden jet yanıt: Kim yapacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yangın mahaline görevli olmayanlar bundan böyle alınmayacak. Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek sıkıntılar, yaralanmalar başımıza gelebilir. Onları oraya almayacağız" açıklamasına Milas'ın Gürceğiz köyünden jet yanıt geldi.

HAZAR DOST

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yaşanan orman yangınlarından bahseden Erdoğan, "Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır" dedi. 

Çok sayıda insan gönüllü oldu

Yaklaşık 10 gündür etkili olan orman yangınlarında çok sayıda gönüllü yangın söndürme çalışmalarında yer almıştı. Ünlü isimlerin de içinde yer aldı gönüllü ekipleri, yangın söndürme çalışmalarında büyük yer tutmuştu. 

Erdoğan, ise cuma çıkışı yaptığı açıklamasında, "Yangın mahaline görevli olmayan alınmayacaktır. Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek başımızı başka sıkıntılar, yaralanmalar başımıza gelebilir. Onları oraya almayacağız." ifadesini kullandı.

Gürceğizlilerden jet yanıt

halktv.com.tr muhabiri Hazar Dost, soğutma işleminin sürdüğü Gürceğiz'deki yurttaşlara Erdoğan'ın ifadesini iletti. Köyde gönüllü olarak çalışan bir kişi, "Kelime yok ben de, gerçekten yok. İnsanlar zorla girer. Gönüllü olmayınca ne yapsın?" dedi.

Bir başka köylü ise, "Gönüllü olmasa kim yapacak? Orman ekibi mi var? Bir arazözde bir adam o mu söndürecek? Hemen toplayacak hortumları kaçacak. Akşam aşağı yukarı 150 kişi vardı gönüllü. İtfaiye sayısı bu mahallede bir arazöz vardı. 3 ya da 4 elemanı vardı. Başka yoktu." dedi. 

Bir köylü kadın ise, "Yazık ya. Bizim hepimizin çocukları gönüllü oldu. Hepimizin emeği bu zeytin. Anlatılmaz ki yaşanır" diye konuştu. 

Evler tamamen yandı 

Gürceğiz’de yangının etkilediği iki evden birinin durumu bu. Tamamiyle yanan evde yaşayan yaşlı kadın, ekipler tarafından bir gün önce tahliye edilmiş.

whatsapp-image-2021-08-06-at-15-34-31.jpeg

 

whatsapp-image-2021-08-06-at-15-34-35.jpeg

 

whatsapp-image-2021-08-06-at-15-38-54.jpeg