Erdoğan ve Karamollaoğlu arasındaki koltuk krizi 27 yıl önce başlamış

Erdoğan ve Karamollaoğlu arasındaki koltuk krizi 27 yıl önce başlamış
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmesine damga vuran koltuk krizine dair Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Temel Karamollaoğlu, krizin koronavirüs tedbirleri nedeniyle çıktığını aktardı.

"Koltuk olayının ardında 27 yıl önceki olay yatıyor" başlıklı yazısında, Erdoğan ve Karamollaoğlu'nun, Refah Partisi'nde siyaset yaptıkları dönemde yollarının kesiştiğini anlatan Öztürk, "RP Genel Başkanı Prof. Necmettin Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun bir dönem önceki çalışmalarını başarılı buluyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstermek istiyordu" dedi.

Erbakan'ın adaylık konuşması için Karamollaoğlu'nu Ankara'ya davet ettiğini belirten Öztürk, "Kendisine, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizi göstermek istiyoruz. Sivas'a gidip İstanbul için aday olduğunuzu açıklayabilirsiniz' dedi. Açıkçası Karamollaoğlu, İstanbul için pek gönüllü değildi. Açıklanan kamuoyu yoklamalarına göre RP'nin şansı yoktu. Ayrıca, Sivaslılara aday olacağı sözünü de önceden vermişti. Şimdi, gideceğini açıklamasının olumsuz etkilerini de biliyordu" diyerek Karamollaoğlu ve Erdoğan'ın 27 yıl önce yolunun kesiştiği olayın detaylarını anlattı.

Karamollaoğlu'nun Sivas'a döndüğü gün, Erdoğan'ın da Sivas'a geldiğini belirten Öztürk, Karamollaoğlu'nun, Erdoğan'la yüz yüze pek görüşmek istemediğini aktardı.

Telefon üzerinden görüşmenin gerçekleştiğini belirten Öztürk, "Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kendisi için son şans olduğunu belirtiyor, 'Siz Sivas'ta devam edin, İstanbul adayı ben olayım' diyordu. Karamollaoğlu ise bu konuda kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını, gidip Erbakan'la konuşmasını önerdi. Erdoğan'ın, Karamollaoğlu'ndan son ricası ise şu oldu: 'Siz adaylığınızı bir hafta daha açıklamazsanız o arada düğüm çözülür' Erdoğan, Karamollaoğlu'ndan bu sözü aldı ve Ankara'ya geldi. Önce, Oğuzhan Asiltürk'le görüştü. İstanbul'a niçin aday olması gerektiğine ilişkin görüşlerini aktardı. Asiltürk, Erdoğan'dan yana görüş bildireceğini söyledi" diye aktardı.

Sivas'ta yapılan Kemalettin İbni Hüman Vakfı öğrenci yurdunun açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından davet edildiğini anlatan Öztürk, "Ancak, Erdoğan vaktinin olmadığını, açılışa katılamayacağını bildirdi. Sonra, bir özel uçak bulunması halinde 'Belki' dedi. Halil İbrahim Karademir'in devreye girmesiyle İstanbul'da Sivaslı bir hemşehrisi özel uçak tuttu, Erdoğan da açılışa katıldı ve aynı gün ayrıldı. Sözünü ettiğim olay tam 27 yıl önce yaşanmıştı" diye devam etti.