Erdoğan 'terörist' demişti, Boğaziçi Üniversitesi'nde 10 kişi gözaltına alındı

Erdoğan 'terörist' demişti, Boğaziçi Üniversitesi'nde 10 kişi gözaltına alındı
Boğaziçi Üniversitesi'nde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden öğrenciler, Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektörlük binası önünde toplanıp Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden 60 öğrenciden 10'u gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği'nce yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık (60) kişilik grup; sloganlar atarak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünü keserek ilerlemesini engellemiş ve bir şahıs da aracın üzerine çıkmıştır.

Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu (7) şahıs ile görevli personele mukavemette bulunan (3) şahıs olmak üzere toplam (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmıştır. Soruşturma devam etmektedir"

Erdoğan 'terörist' demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada Boğaziçili öğrencileri hedef alıp "Rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen bir öğrencinin olduğu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyorsunuz, daha sonra aracın üstüne çıkıp tepinmeye başlıyorsunuz. Böyle bir öğrenci olamaz. Onlar olsa olsa üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir" demişti.

Kaynak:DHA