Erdoğan: Sayın Esed'le Kırgınlığı Aşmak İstiyoruz

Erdoğan: Sayın Esed'le Kırgınlığı Aşmak İstiyoruz
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a katil diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kırgınlık' ve 'dargınlığı' bitirmek istediklerini söyledi.

AKP iktidarının Suriye politikası, Türkiye'de sosyo-kültürel bir kriz yaşattı. İktidar, yüz binlerce göçmeni denetimsiz bir şekilde Türkiye'ye gelmesine izin verdi.

Suriye'deki iç savaştan sığınan insanlara, uygulanan yanlış sosyal politikalar nedeniyle Türkiye'de sık sık göçmen krizi çıkmaya başladı.

Güvencesiz bir şekilde yaşayan Suriyeliler, en ağır şartlardaki işlerde çalışmaya başladı.

İktidarın, denetimsizliği ve yanlış politikaları nedeniyle de göçmenlerde artan suç vakaları toplumsal öfkeye dönmeye başladı.

AKP Suriye politikasından yoğun uyarılara rağmen yıllar sonra geri adım attı.

"KATİL" RAFA KALKTI "SAYIN" GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'katil' dediği ve koltuğundan inmesi gerektiğini söylediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a 'Sayın' demeye başladı.

Erdoğan, Suriye krizinin çözümü için yıllar sonra Esad ile masaya oturmak istediğini söyledi.

Erdoğan, beklenen ve şaşırtmayan geri adımını atsa da Esad, Türkiye'nin topraklarından çekileceği güvencesini ve kontrol bölgelerindeki muhalif unsurların uzaklaşmasını istiyor.

NATO Zirvesi'nin ardından Erdoğan'a Suriye meselesi soruldu.

"KIRGINLIĞI AŞIP YENİ BİR SÜREÇ BAŞLATALIM"

Erdoğan, "Siz, 'Suriye Devlet Başkanı ile görüşeceğinizi' söylediniz. Türkiye'yi Suriye'de istemeyen farklı dış güçlerin Kayseri olaylarını provoke ettiğine dair bir bilgi var mı elinizde?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Şimdi elimdeki bilgiyi sorma. Ben, şimdi size hangi bilgiyi aktardım? Özellikle Sayın Esed'e 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrımı iki hafta önce yaptım. Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımı görevlendirdim. O da muhataplarıyla görüşmek suretiyle inşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz"