Erdoğan 'Rezil ettik' demişti Kurum'dan Ayder için yeni hamle!

Erdoğan 'Rezil ettik' demişti Kurum'dan Ayder için yeni hamle!
Rize'de bulunan Ayder Yaylası'ndaki yapılaşma çalışmaları çok tepki çekmişti. Doğal güzelliğin örselendiği Ayder için AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ''Kirlettik, rezil ettik'' demişti. Kurum'dan bölgeye ilişkin yeni açıklamalar geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıllarda ''Kirlettik, rezil ettik'' dediği Ayder Yaylası'nın son halini gösteren fotoğraflar, sosyal medyada tepkiye yol açmıştı.

İnşaatı doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın 3 bin 863 metrekarelik alanına yaptıklarını ifade eden Kurum “Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Ayder'imizde altyapıyı yeniledik. Otoparkı, doğal yapıyı hiçbir şekilde bozmadan yer altına indirdik. Seyir teraslarını yapıyoruz. Hepsi bitince, doğal doku daha da ortaya çıkınca yeni Ayder'imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel ve yeşil olacak." açıklamasını yapmıştı.

‘YIKILAN OTELLERİN YERİNE HİÇBİR YAPI YAPILMAYACAK’

Tekrar göreve getirildiği bu dönemde konuşan Bakan Kurum, “Ayder’de projemizi yürütüyoruz. Otopark tamamlandı, tüm altyapısı yenilendi. Oraya spor alanları, çocuk oyun alanları yapıldı. Oradaki yaylamız da şenlikleri yaptığımız alan tamamen Ayder’in hizmetine sunuldu. İlk etaptaki apart otellerimiz tamamlandı. Diğer termal otelimiz de bitme aşamasına geldi. Orada 7-8 otel ile dönüşümü gerçekleştireceğiz. Orada yıkılan otellerin yerine de hiçbir yapı yapılmayacak. Yapmış olduğumuz çalışmalarda imar planında çerçevesinde yapılan çalışmalardır. Bu manada Çamlıhemşin’de belediye başkanımızla milletvekilimiz de valimizle hep birlikte bu istişareleri yürütüyoruz. İnşallah nasıl horonla orada başladıysak yine aynı coşkuyla projemizi milletimize verdiğimiz sözler doğrultusunda tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA