Erdoğan, Putin ile görüştü

Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve müzakere süreçleri ele alındı. İki lider Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldı.

Türkiye, Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşı sonlandırmak için kritik bir rol üstlenmiş durumda... Gerek liderler, gerek bakanlar düzeyinde diplomatik temas trafiği son hız devam ediyor.

Kiev ile Moskova temsilcileri video-konferans yoluyla görüşmeleri sürdürürken, bu akşam saatlerinde Ukrayna'nın müzakere heyetinde yer alan David Arahamiya, temasların Türkiye'de devam edeceğini duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından görüşmelerin hangi şehirde yapılacağı merak konusu oldu. Çok geçmeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldı.

İstanbul'da mutabık kalındı

Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve müzakere süreçleri ele alındı. Gelişmeyi uluslararası ajanslar 'acil' koduyla duyururken, görüşmede liderler iki ülke heyetlerinin İstanbul'da bir araya gelmesi konusunda mutabık kaldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin ve barışın bir an önce tesis edilmesinin ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, bu süreçte Türkiye'nin her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirtti.

Kalın: Girişim ve çabalarımız devam edecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da yapılacak müzakereyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kalın paylaşımında, "Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısı İstanbul’da yapılacak. Müzakerelerin ilerleme kaydetmesi ve savaşın bir an önce sona ermesi için girişim ve çabalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu: Barışa vesile olmasını ümit ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'uın girişimleri neticsinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin Türkiye'de bir araya geleceğine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, "Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz. Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz." mesajını düştü.