Erdoğan: Kanal İstanbul fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir

Erdoğan: Kanal İstanbul fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katıldı. Buradaki konuşmasında "Hiç şüphesiz deniz taşımacılığında en büyük projemiz Kanal İstanbul'dur" diyen Erdoğan, Yaklaşık 10 yıl önce gündeme getirdiğimiz Kanal İstanbul enine-boyuna konuşulmuş, tartışılmış, gereken hazırlıkları yapılmış ve fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katıldı. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen şuraya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

"Şu anda karşımızda duran fotoğrafta tamamlanan projeler yanında bundan sonrasından yapmamı gerekenleri, değişen dünyanı ortaya çıkardığı ihtiyaçları da görüyoruz. Özellikle salgın ve iklim değişikliğiyle oraya çıkan küresel krizler kendi gerçeklerini dayatmaktadır. Bu durum ulaştırma haberleşme sektöründe yeni yollar açmaktadır.

Ortak bilinçle hareket edersek insanlığın ortak geleceği adına hayırlı bir iş yapmış oluruz. Eğer ortak bilinci harekete geçiremezsek insanlığı yeni bir kaos beklemektedir. Türkiye'yi önümüzdeki yeni süreci yürütüme sorumluluğuyla da karşı karşıyadır.

Türkiye'yi hala eski haliyle hatırlayanlara elimizdeki fırsatları göstererek iş imkanlarını sunmak istiyoruz. Sadece kendimiz kazanmanın değil birlikte kazanmanın peşindeyiz. Dostlarımıza hep bu teklifle gidiyor, adımlarımızı da bu bilinçle atıyoruz

Milli hızlı elektrikli tren

Yüksek hızlı trende Ankara-Sivas hattını yakında açacaklarını belirten Erdoğan, raylı sistem yatırımlarına dikkat çekerek, önümüzdeki yıl milli hızlı elektrikli tren üretimine başlanacağını söyledi.

'Kanal İstanbul fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir'

"Hiç şüphesiz deniz taşımacılığında en büyük projemiz Kanal İstanbul'dur" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"İstanbul Boğazı'nın artan yük ve yolcu trafiğini taşıyamaz hale geldiği, kıyılarımızın sürekli tehdit altında olduğu gerçeği bizi alternatif arayışına yöneltmiştir. Yaklaşık 10 yıl önce gündeme getirdiğimiz Kanal İstanbul enine-boyuna konuşulmuş, tartışılmış, gereken hazırlıkları yapılmış ve fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir.

Sazlıdere Köprüsü Kanal İstanbul'un ilk somut adımıdır. Bunu ihalesi ve yer teslimi yapılarak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Köprüsü izlemiştir. Kanalın kazısında da programdaki plana göre başlayacağız. Ulaşım projelerinin artık ayrılmaz bir parçası haline gelen haberleşme alanında önemli adımlar attık."

Kaynak:DHA

Etiketler :