Erdoğan duyurdu... Pençe-Kilit Operasyonu'ndan acı haber: 1 şehit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir askerimizin daha şehit olduğunu, "Maalesef bir şehidimiz daha var, şehitlerimizin sayısı 3 oldu" diyerek duyurdu. Şehidin kimliği belli oldu. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra, çıkışta gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu'nda etkisiz hale getirilenlerin sayısı 45'i bulduğunu söyledi.

Erdoğan, operasyonda bir askerimizin daha şehit olduğunu şu sözlerle duyurdu:

"Maalesef bir şehidimiz var. Şehitlerimizin sayısı 3 oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin ayrıca, "Şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan’ın operasyonla ilgili sözleri şu şekilde:

"Terör örgütü de şu anda artık son çırpınışları olarak özellikle Kandil’den de gelen talimatla yakın yıkın gibi bu tür talimatı yerine getirmenin gayreti içerisindeler.

Tüm mağaralara, inlere girmeye devam ediliyor.

Bunun yanında bütün teknolojik imkanlarla füzelerimizle saldırılar devam ediyor. Bu tabi sonuna kadar temizlik harekatı bitene kadar bu iş devam edecek. Durmadan usanmadan terörle mücadelemizi sürdüreceğiz

Operasyonda şu anda Mehmetçiğimiz çok büyük başarılar elde ettiler, ediyorlar. Tabi bu inlerde mağaralarda yani bir çok mühimmat ele geçirildi. Bu mühimmatla birlikte bunların temizliği devam ediyor. Kolay iş değil mağaralara giriyorsunuz. Oralarda kayba girmeden en az kayıpla inşallah bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor"

Şehidin kimliği belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe- Kilit Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün, kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Pençe- Kilit operasyon bölgesinde, 22 Nisan 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Operasyonda daha önce Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu ve Üsteğmen Ömer Delibaş şehit olmuştu.