Erdoğan Davutoğlu'nu Görevden Alabilir!

Erdoğan Davutoğlu'nu Görevden Alabilir!
İngiliz Financial Times Gazetesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “gölgesi altında kaldığını” savundu.Türkiye’deki seçim kampanyasını yakından izleyen İngiliz Financial Times Gazetesi,...

İngiliz Financial Times Gazetesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “gölgesi altında kaldığını” savundu.

Türkiye’deki seçim kampanyasını yakından izleyen İngiliz Financial Times Gazetesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gölgesi altında kaldığını” savundu. Gazete bir AKP’li vekile dayanarak Davuroğlu’nun seçimden sonra Erdoğan tarafından görevden alınabileceğini söyledi.

Financial Times’in İstanbul muhabiri Daniel Dombey, AKP’yi Orta Doğu’nun en başarılı siyasi partisi olarak tanımlayarak başladığı yazısında “İstanbul’da sıcak, bunaltıcı bir gün… Davutoğlu kalabalığı ateşlemeye çalışıyor, ama pek iyi gittiği söylenemez. En büyük tezahüratı, kendisini şu anki görevine getiren adamın- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın- ismini telaffuz ettiğinde alıyor” diyor.

Dombey, BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberde izlenimlerini aktarırken kendi hakkıyla seçilmek isteyen Davutoğlu’nun “Türk siyasetini 10 yıldan fazla süredir domine eden karizmatik devin gölgesi altında kaldığı” yorumunu yapıyor ve “seçimi kazansa bile Davutoğlu’nun bu gücü gerçekten kullanan kişi olacağının çok şüpheli olduğu” görüşünü öne sürüyor.

Haberde İstanbul’daki miting sırasında konuştuğu AKP’lilerin Erdoğan hakkındaki görüşlerine de yer veriliyor:

“Nurgül isimli bir kişi ‘Erdoğan’ın sesini duyduğumda ağlamaya başlıyorum, onu o kadar çok seviyorum’; işsiz biri de ‘Türkiye’nin yüzde 50′si Erdoğan’ı destekliyor, onun için ölmeye hazırız. Eğer Erdoğan Davutoğlu’nun arkasında durursa, onu da destekleriz’ diyor”.

“ERDOĞAN DAVUTOĞLU’NU GÖREVDEN ALMAK İSTEYEBİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasaya göre seçim kampanyasına dahil olamayacağını söyleyen Dombey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabasını, Türkiye’yi parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçirebilmeyi ne kadar şiddetli istediğinin bir göstergesi olarak yorumluyor.

Haberde görevi sona erecek olan ancak ismi verilmeyen bir AKP milletvekilinin de Erdoğan’ın sonbaharda yapılacak parti kongresinde Davutoğlu’nu şu anki görevinden alabileceğini ifade ettiği yazılıyor.

İktidar partisinin seçim şarkılarında Erdoğan’a yapılan vurguya da değinen FT, yazısını şöyle sona erdiriyor:

“Erdoğan, yasaya aykırı olarak kampanya yürüttüğü suçlamalarına karşın geri adım atmıyor”.

Sözcü