Erdoğan '1.85'im' dedi ve ekledi: Mezarım büyük olacak, diğerleri düşünsün

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, konuşmasında, CHP'li belediyelerin il ve ilçelere ağır maliyetler getirdiği belirtirken, "Önümüzdeki yıldan itibaren CHP'li belediye başkanlarının insan içine çıkacak yüzü olmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'nda yaptığı açıklamalarda, CHP'li belediyelerin şehirlere ağır maliyetler getirdiğini söylerken AKP kadrolarına, planlarını 2024 seçimlerine göre değil 2023'e göre yapmalarını söyledi. Erdoğan, "Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak belediyelerimizi de o kadar iyi destekleyebiliriz. Bunun için sizlerden tüm çalışmalarınızı, tüm gayretlerinizi, tüm hesaplarınızı 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimine değil 2023 Haziran'ındaki seçime göre ayarlamanızı istiyorum" ifadesini kullandı.

"Yakın tarihimiz belediyede başarısız olan partilerin merkezi yönetimde tutunamadığını bize gösterdi" diyen Erdoğan, "AK Parti, belediyelerdeki başarısı ile milletimizin gönlüne girmiş, oradan merkezi yönetime gelmiş bir partidir" dedi.

"Son seçimde CHP'ye geçen belediyelerin şehirlere nasıl ağır maliyetler getirdiğini takip ediyoruz" diyen Erdoğan, belediye başkanına gurur ve kibrin asla yakışmadığını belirterek "Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür. Kuluz, kul" diye konuştu.

"Topraktan geldik, oraya gideceğiz. Ben 1.85 boyundayım, dolayısıyla mezarımda ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün" derken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminata değinerek "Bu ara bir 80 bin lira daha kazandım. Adamın işi gücü yalan" dedi.

Açıklamalarında CHP'li belediyeleri de eleştiren Erdoğan, "Önümüzdeki yıldan itibaren CHP'li belediye başkanlarının insan içine çıkacak yüzü olmayacak" diye konuştu.

AKP kadrolarına seslenen Erdoğan, "Hesaplarımız 2024 mahalli idareler seçimlerine göre değil 2023 seçimlerine göre yapmanızı istiyorum" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösteren Erdoğan "'Elektriği bedava yapalım' demiş. Adana, Hatay sizin belediyeleriniz yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava, elinizi tutan mı var? Belediyelerin elektrikle ne alakası var. Elektriği belediyeler mi veriyor. Bu terbiyesizliktir" diye konuştu.

'Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil barınak'

"Çocuklara saldıran başı boş köpeklerin yol açtığı facialar ile ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın" diyerek belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, "Bazı meselelerde küçük dokunuşlarla milletin kalbini kazanmak mümkün. Bu da sokak hayvanları mevzusudur. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Belediye başkanlarına sesleniyorum, sahipsiz hayvanlar için ön alın, sıcak, güvenli barınaklar kurun" dedi.

'İsrafa meydan vermeyin'

"Hiçbir AK Parti belediyesi için şaibeli konuşmamalı. Aracınızdan ihaleye kadar israfa meydan vermeyin" diyen Erdoğan, "İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kadar her konuda kendinize ve bize söz getirecek en küçük bir şüpheye, en küçük bir lüks, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz" diyerek AKP'li belediye başkanlarına telkinde bulundu.