Engin Altay: AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldı

Engin Altay: AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldı
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Batı Karadeniz'deki sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada "Tablo size yansıtıldığından çok vahim durumda, AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp" dedi.

Selin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay"Tablo size yansıtıldığından çok vahim durumda" dedi. Altay, "Yerinde görmüş ve yaşamış biri olarak söylüyorum, tablo vahim" ifadelerini kullandı.

Hükümetin, ölen yurttaşlarla ilgili olarak net bilgi vermemesini doğru bulmadığını söyleyen CHP'li Altay, "Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye'nin bilmesi lazım" diye konuştu.

'Ayancık'ta ben çok net biliyorum 7 ölü var'

"İnebolu'da bir fabrikanın soğuk hava deposunda cesetler tanı konulana kadar oraya toplanıyor" bilgisini veren Engin Altay, "Şu anda Sinop Ayancık'ta da ben çok net biliyorum 7 ölü var. Burada ölü sayısının çok olacağını maalesef öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

'Bir kazmaya bir küreğe ihtiyaç var!'

Altay İstanbul ve Ankara'dan gönderilen destek ekiplere verilen olumsuz geri dönüş hakkında şöyle konuştu:

“Büyük bir koordinasyonsuzluk var. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekiplere ‘size ihtiyacımız yok’ denmiş. Bir kazmaya bir küreğe, tırmığa ihtiyaç var yahu. Nasıl yok? Belediyenin partisine göre burada ona ihtiyaç olup olmadığına karar veriliyor” dedi.

'Derenin göbeğine binayı anlamak mümkün değil'

Dere yatağı çevresine yapılan binaları eleştiren Altay devletin bu konudaki duyarsızlığına vurgu yaptı. Altay dere yatağı kenarında çöken evlerle ilgili "Allah’ın verdiği afettir, elbette buna karşı insanların yapacakları sınırlıdır ama afet öncesinde de vereceği zararı minimize etmek yerine maksimize edecek işler yapılmış. Dere yatağının kenarına değil, derenin göbeğine 4-5 sene önce 8 katlı bina yapılmış ve devrilmiş. Bir kısmı da artık kullanılamayacak halde. Dere yatağının kenarını biraz anlarım ama derenin göbeğine binayı anlamak mümkün değil. Devletin, yerel yönetimlerin bu konulara nasıl duyarsız kaldığını gördük" dedi.

 

whatsapp-image-2021-08-13-at-16-42-18.jpeg

 

whatsapp-image-2021-08-13-at-16-42-18-1.jpeg

 

Etiketler :