Sel bölgesinde Erdoğan seferberliği

Sel bölgesinde Erdoğan seferberliği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketi ile mücadele eden Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine gitti. 25 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kayıp başvurusunun yapıldığı ilçede Erdoğan seferberliği ilan edildi. Sahra hastanesine çevrilen cami Erdoğan için boşaltıldı. Istanbul’da gelen ekipler ilçe merkezine alınmadı. AFAD’a giderek gönüllü olmak isteyen yurttaşlar evlerine gönderildi.

Sel bölgesindeki gelişmeleri Twitter hesabından aktaran CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Bozkurt'ta Erdoğan'ın gelişi ile kurtarma çalışmalarının aksadığını aktardı. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Baltacı, Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle İstanbul'dan gelen ekiplerin bekletildiğini açıkladı. Baltacı, AFAD önünde bekleyen gönüllülerin ise evlerine gönderildiğini belirtti. 

Erdoğan'ın sel bölgesine yapacağı ziyaret öncesinde sel mağdurları vatandaşlara sahra hastanesi olarak hizmet vermek için kullanılan caminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma namazı kılması için boşaltıldığını da söyleyen Baltacı, "Yetkililerin hastane yaptığı cami Erdoğan için miting alanına çevrildi" dedi. 

 

 

e8qkdm5xmaaa9nw.jpg

 

 

Etiketler :