Enes Kara haberini yaptığı için görevden alınmıştı: Ölümle tehdit edildi

Elazığ'da Enes Kara'nın cemaat baskısı ve gelecek kaygısını anlattığı video sonrası intiharını haberleştiren Gazeteci Faik Akgün, "Yayına girdiğimiz dakikadan itibaren, Nurcu olduğunu ifade eden şahıslar arayarak haberi kaldırmamızı, kaldırmadığımız takdirde bizi katledeceklerini ifade ettiler" dedi.

Halk TV'de 'Kadraj' programında Sorel Dağıstanlı'nın konuğu olan Akgün haberi yaptıktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Enes'in intiharıyla ilgili haberi internet sitesi üzerinden yayına verdikleri andan itibaren kendilerini Nurcu olarak tanıtan kişilerin telefon etmeye başladığını anlatan Akgün şunları söyledi:

"Yayına girdiğimiz dakikadan itibaren, kendilerini Nurcu olduğunu ifade eden şahıslar arayarak haberi kaldırmamızı, kaldırmadığımız takdirde bizi katledeceklerini ifade ettiler. Öncesinde hakaretler, dinsizlik, kafirlik bu tür yakıştırmalar, ağır ağır küfür ve hakaretler sonrasında ise kaldırmadığımız takdirde katledileceğimizi ifade ettiler. Bunları çok umursamadık ve haberi yayından kaldırmadık"

Haberi daha sonra gazetenin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni tarafından kaldırıldığını ifade eden Akgün, dün gazetedeki yazı işleri müdürlüğü görevinden alındığını ifade etti.

Akgün görevden alınmasını şöyle aktardı:

"Dün, Çarşamba günü, acil bir toplantı talep edildi. Toplantıda iş arkadaşlarımın hepsi, bir yerlerden organize olmuş gibi, örgütlenmiş gibi bana karşı bir karşı duruş sergilediler. O toplantıda yazı işleri müdürlüğünden alındığımı ifade ettiler. Gerekçe olarak da 3 aydır sürdürdüğüm yazı işleri müdürlüğünde tam verimli olamadığım, gazetenin düzgün çıkmadığı iddiasıyla beni görevden aldılar"

'Gövde gösterisi yapıyorlar'

Elazığ'da cemaat yapılanmalarının çok yaygın olduğunu aktaran Akgün, "6-7 yaşlarındaki çocuklarının başlarına fes, urba giydirip şehirde tur attırıyorlar. Gövde gösterisi yapıyorlar. Bu noktada yetkili merciilerin çok sessiz kalması bunlara bu olanağı tanıyor" ifadelerini kullandı.

Fatih Akgün, ölüm tehditleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.