Barış Terkoğlu Elazığ'daki cemaat abisini açıkladı

Elazığ'da ailesinin zoruyla kaldığı cemaat evinde gördüğü baskılara dayanamayarak hayatına son veren Tıp öğrencisi Enes Kara'yı ölüme götüren süreç Halk TV'de masaya yatırıldı. Programda gazeteci Barış Terkoğlu, cemaatin Elazığ'daki 'abisi'ni açıkladı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'inci sınıf öğrencisi Enes Kara, ailesinin zorlamasıyla kaldığı cemaat evinde yaşadığı baskılar sonucu yaşamına son verdi. Kara'nın ölümünün ardından ülkenin her köşesine yayılmış cemaat yurtları ve evleri tartışmaları da yeniden alevlendi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programında gazeteciler Barış Terkoğlu ve Emin Çapa, Enes Kara'yı ölüme götüren süreç ve cemaat yurtları yapılanmasının perde arkası masaya yatırıldı.

Enes Kara'nın babasının yaptığı '25 yıldır aynı kitabı okuyoruz' açıklamasına işaret eden Barış Terkoğlu "İçinde ne yazarsa yazsın 25 yıl boyunca aynı kitabı okuyorsunuz. Said-i Nursi'nin Risale-i Nur kitabı. Cenazelerde bile Kuran yerine bu kitabı okuyorlar. O dersane dedikleri yerlerde bu kitabı okumaya ders yapmak diyorlar. Yıllarca bu kitabı okuyorlar sadece. Bakın arkadaşlarının anlatımına göre Enes Atatürkçü bir çocuk. Atatürk ne diyor 'benim sözlerimle bilim arasında kalırsanız bilimi seçin' diyor. Bunlar 'eğer tanrının sözleriyle cemaat liderinin sözleri arasında kalırsanız cemaat liderini seçin' diyor. O yüzden 15 Temmuz'da bir tane cemaat lideri söyledi diye F-16 pilotları kendi halkının üzerine bomba yağdırdı. Hangi kitapta bulursunuz bunu" diye konuştu.

Elazığ'daki cemaat abisiyle ilgili bilgiler de veren Terkoğlu kentteki Nurcuların 'abisi' Hulusi Yahyagil'in öğrencisi Muhammed Orakçıoğlu olduğunu açıkladı. Orakçıoğlu ile ilgili çarpıcı bir detayı da paylaşan Terkoğlu, "Fethulahçılar Türkiye'de sadece Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını yapmadı, bir çok kumpasa imza attılar. Bunlardan biri de Taşhiyeciler dedikleri ve kendilerine rakip gördükleri gruba yönelik yaptıkları kumpastı. 6 Nisan 2009 tarihinde Fethullah Gülen Pensilvanya'da yaptığı bir konuşmada bu Tahşiyecileri hedef gösteriyor. Devletin polis, Elazığ Emniyeti, Fethullah Gülen'in bu sözlerini resmi istihbarat belgesine dönüştürüyor, 'Elazığ'da ben Taşhiyecileri araştırdım' diyor. Peki gidip kiminle görüşüyorlar? 'Hulusi Yahyagil'in öğrencileri ile görüştüm onlar da bu Tahşiyeciler ile ilgili böyle dediler' diyor. İşte FETÖ ile birlikte o dönemde kumpas kuranlar bu cemaat evlerini açanlar. Fethullahçılar gitti bu adamlar yollarına devam ediyorlar ve Enesler o evlerde ölüyor." dedi.