Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! e-Devlet hacklendi mi?

Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! e-Devlet hacklendi mi?
Emniyet Genel Müdürlüğü, e-Devlet sisteminin hacklenmesine yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada, "E-Devlet sistemine yetkisiz erişim yapılarak sistemde bulunan verilere erişilmesi ve çalınması kesinlikle söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminin hacklenerek kişisel verilerin ele geçirildiği iddiaları hakkında açıklamada bulunarak şüpheli 1 kişinin yakalandığını duyurdu.

Dolandırılmak istenen gazetecilerin arasında Altaylı da var

Emniyet açıklamasında 17 yaşındaki bir çocuğun yakalandığı aktarılarak Fatih Altaylı ve bazı gazetecilerin dolandırılmaya çalışıldığını kabul etti.

'Verilere erişilmesi ve çalınması söz konusu değildir'

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında şöyle denildi:

Son günlerde sosyal medya üzerinde E-Devlet sisteminin hacklenerek kişisel verilerin ele geçirildiği iddiası gündemde tutulmaya çalışılmaktadır.

Son olarak 30.04.2022 tarihinde gazeteci Fatih ALTAYLI da köşe yazısında aynı konuya değinerek daha önce yapılan açıklamaların aksine E-Devlet sistemindeki kişisel ve kurumsal verilerin çalındığı iddiaları ile kamuoyunda dezenformasyon yaptığı görülmüştür.

e-Devlet sistemine yetkisiz erişim yapılarak sistemde bulunan verilere erişilmesi ve çalınması kesinlikle söz konusu değildir.

3 şahıs hakkında adli işlem

Konu ile ilgili olarak bir dolandırıcılık şebekesinin bazı bireysel kullanıcıların şifrelerini ele geçirerek elde edilen bilgiler üzerinden ‘dolandırıcılık ‘yapılmaya çalışıldığı görülmüştür.

Yapılan çalışmalar neticesi 3 şahıs hakkında adli işlemlere başlanmış olup konu hassasiyetle takip edilmektedir.

Fatih Altaylı’ya suç duyurusu

Ayrıca resmi kurumların konuyla ilgili yaptığı açıklamaların aksine kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yönlendiren gazeteci Fatih Altaylı hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır.