Emekli astsubaylardan MSB önünde protesto!

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, üyeleri, Milli Savunma Bakanlığı’nın önünde tazminat ve özlük hakları için basın açıklaması gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Hamza Dürger, iktidara seslendi ve "Bizler, sizlerden sadaka istemiyoruz. Bizler, tazminat hakkımızı istiyoruz'' ifadesini kaydetti.

Emekli astsubaylar, Milli Savunma Bakanlığı’nın önünde tazminat ve özlük hakları için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını dernek adına gerçekleştiren Dernek Başkanı Hamza Dürger, ''Bizler astsubaylar olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emeklisi de olsak, Milli Savunma Bakanlığı'mıza bağlıyız. Her türlü hakkımızı alacak ve savunacak yegane kuruluşumuz burası. Biz buraya dinlenmeye değil, hakkımızı alın artık demeye geldik'' ifadelerini kullandı.

bu2.webp

''CUMHURBAŞKANI'NIN ALT KADEMESİ BİZLERİ BİR TÜRLÜ SEVMEDİ''

“Dünyanın hiçbir ülkesinde terörle savaşmış, kahraman askerlerini sokaklarda hak aramak zorunda bırakmaz ama bu bizlere mecbur bırakıldı'' açıklamasında bulunurken ''Bundan böyle çareyi sizlerde değil, kendimizde arayacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Çare biziz, kendimiziz.” ifadelerini kullandı.

Dürger, gerçekleştirdiği açıklamada, “TEMAD olarak sadece emekli Astsubaylarımızın hakkını istiyoruz, insanca yaşamak için, onur mücadelemiz için, haklarımızı istiyoruz. Her seçim zamanı bize söz verilen ama nedense devamlı ötelenen haklarımızı istiyoruz, yeter artık, istiyoruz ve alacağız.” ifadelerini kaydederek bugüne dek masada anlaşmanın yollarını aradıklarını ve çalmadıkları kapı kalmadığını ifade etti.

Haklarını almak uğruna senelerce mücadele ettiklerini belirten Dürger, “Sayın Cumhurbaşkanımızla bile her türlü zorluğa karşı defalarca görüştük. Her defasında da bize çok olumlu yaklaşımlarda bulundu. En son 'seçimden sonra' diye bizzat sözleri var. Ama ne varsa alt kademesi bizleri bir türlü sevmedi, sevemedi. Oysa ki bizler üvey evlat değiliz, hele ki Yunan askeri hiç değiliz.” açıklamasını yaptı.

bu.webp

“SADAKA DEĞİL, HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”



Basın açıklamasında, “Biz astsubayları hakir gören zihniyeti, asla kabul etmiyoruz. Kendilerini bizden üstün görüp masa başında ahkam kesenleri, Allah'a havale ediyoruz. Bundan sonra bizler için olmazsa olmazımız tazminat hakkımız. Bizler, sizlerden sadaka istemiyoruz. Bizler, hakkımız olanı istiyoruz.” söyleminde bulunan Dürger, “Bizler, ülkemizde olduğu kadar dünyanın her bir köşesinde, huzur ve barışı sağlayan kahraman astsubaylarız. Hakkımızı yiyebilirsiniz ama hazmedemezsiniz. Bizler, sizlerden sadaka istemiyoruz. Bizler, tazminat hakkımızı istiyoruz.'' dedi.

Kaynak:ANKA