Emekli amirallerin gözaltı süreleri 12 güne çıkartılıyor! Celal Ülgen'den açıklama

Emekli amirallerin gözaltı süreleri 12 güne çıkartılıyor! Celal Ülgen'den açıklama
Gözaltındaki emekli amirallerin FETÖ ile mücadelede uygulanan madde ile gözaltı süreleri 12 güne çıkarılabilir. Avukat Celal Ülgen, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gözaltındaki emekli amirallerin yarın sona ermesi beklenene gözaltı süresinin uzatılabileceği söyleniyor.

Avukat Celal Ülgen, 'Tahliye olmalarını beklerken, karşımıza bu çıktı' dedi.

Halk TV'ye konuşan Ülgen'in açıklaması şöyle: 

"Yargılama usulünü düzenleyen kanun CMK'dır. Bir de ülkemezide terörle mücadele kanunu vardı. terörle mücadele kanununun geçici 19. maddesi eklenerek 2018 yılında FETÖ'cü toplu gözaltında tutulan askerlerin gözaltı sürelerinin fazlalaştırılması için geçici bir madde eklenmişti. o madde 25 Temmuz 2021'de sona erecek. o madde uygulanarak birinici defa 4 gün, ikinci defa 4 gün ve üçüncü defa 4 gün olmak üzere 12 gün süre ile cumhuriyet savcıları gözaltı sayılarını uzatabilecek. 
Biz yarın ya da Perşembe gün CMK'ya göre normal gözaltı süresi bitecek ifadeler başlayacak. Yaşları ilerlemiş, hele Ali Sadi bey kanser hastası, ayakta duramıyor. Tahliye olacaklar diye beklerken, bu 4 gözaltına alınmayan amiralin ifadesinin alınmaması şaşırttı bizi. Bunun araştırmasını yaparken karşımıza bu çıktı. 

FETÖ için çıkarılan bu madde gereğince 4+4+4 olmak üzere 12 güne çıkarılmaya yani haftaya Cuma'ya kadar gözaltı sürelerinin uzayabileceği ortaya çıktı. Bu maddeyi kullanacaklarına kesin diyebiliriz. Pazartesi günü o 4 amiral gelirse ifade vermeye ondan sonra 10 kişi kalacak. 10 kişinin ifadesi de sürecek. Hakikaten Pazartesi'den sonra belki iki üç gün içinde de bitebilir ama 4 gün gözaltına alınan kişilerin herhangi bir ifadelerine başvurulmadı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve sözleşmesi gözaltına alınan kişinin derhal ifadesinin alınacağını öngörüyor. 4 gün boyunca bir ifade almamışsanız, sonra bunu 8. günde yapacaksanız bu bir ihlaldir." 

İlgili Haberler
Etiketler :