Elazığ’da Kan Donduran Cinayetin Detayları Ortaya Çıktı

Elazığ’da 4 Mayıs’ta evinden ayrıldıktan sonra kendisine bir daha ulaşılamayan bir çocuk annesi Dilara Günana (25), polis ekiplerinin arama çalışmaları sırasında 12 Mayıs Pazar, Anneler Günü’nde cesedi toprağa gömülü halde bulundu. Kan donduran cinayetin detayları ortaya çıktı.

İddiaya göre, Dilara Günana, 4 Mayıs’ta akrabalarının bulunduğu Sedeftepe köyüne gitmiş ve ailesi kendisinden haber alamaması üzerine durumu polise bildirmişti. Polis ekipleri ihbar üzerine geniş çaplı bir arama başlattı. Abi Sidar Günana’nın ifadesine; göre Sergen K. isimli şahıs Dilara Günana’ya platonik şekilde aşık olmuş. 5 ay önce genç kadını arayıp “Benimle evlenmezsen seni öldürürüm.” diye tehdit etmiş.

Cinayeti Planlamışlar

Kardeşinin kaybolmasından önce Sergen K.’nın annesi Nesrin K. Dilara Günana’yı arayarak yatağa bağımlı yaşayan kaynanasının altını değiştirmelerinde yardımını istemiş. “Benim bundan sonradan haberim oluyor. Önceden haberim olsaydı gitme derdim. 30 yıldır yatalak kadının altını değiştiriyorlar şimdi mi Dilara’ya ihtiyaçları oldu.” diyerek Abi Günana, kardeşinin cinayetinin adım adım planlandığını dile getirdi.
whatsapp-image-2024-05-14-at-16-06-45.jpeg
Katilin Kardeşi İtiraf Etmiş

Soruşturma devam ederken Sergen K., kardeşi V.K., anne Nesrin K. ve baba Yaşar K. adliyeye sevk edildi. Abi Günana, ''Zaten V.K. isimli şahıs ifadesinde, kendisinin bildiğini, korkudan dolayı söylemediğini söylüyor. Abisi Sergen K., babası ve annesinin cinayeti işlediğini itiraf ediyor. Bu nasıl bir vahşettir. Kardeşim o şahsı kabul etmediği için zaten bu olaylar oldu. Kardeşim diyor ki ‘Ben seni sevmiyorum’. Platonik ve resmen dehşet.” dedi.

whatsapp-image-2024-05-14-at-21-20-04.jpeg

“Kardeşime İşkence Edilmiş”

Abi Günana, kardeşinin cansız bedeninde, boğazında sıkılma ve yüzünde darp izleri olduğunu belirtti. Ailenin, kardeşini bağlayarak işkence ettiklerini sonra da gömdüklerini söyledi. “Ben kardeşimi morgda gördüm. Kardeşimin yüzü darp edilmiş ve boğazı sıkılmış. Bu vahşetin son bulması için bunların en ağır cezayı almalarını istiyorum. Benim kardeşim vahşice öldürüldü. Kardeşimi köyde bağlıyorlar. İşkence ederek öldürdükten sonra iki tepenin arkasına götürerek uçurumun olduğu bir yere gömüyorlar. 7-8 gün sonra çobanın birisi rastlıyor. Köpek kan kokusunu alıyor. Çobanın demesine göre, kardeşimin gömüldüğü yerde elbisesinin bir parçası dışarı da kalıyor. Çoban bunu görünce jandarma ekiplerine haber veriyor. Ekipler olay yerine gittiğinde benim kardeşimin cesedini buluyor. Bunları yapan şahıslar, Yaşar K., Sergen K., V.K. ve Nesrin K.’dır” diye konuştu.

kfkfkfk.webp

Geride 7 Yaşındaki Kızını Bıraktı

Günana’nın cansız bedeni otopsinin ardından cenaze töreni için memleketi Tunceli’nin Pertek ilçesine getirildi. Başta annesi olmak üzere yakınları, gözyaşı dökerek defalarca talihsiz kadının tabutunu öptü. Abi Günana, “Allah bunları yapanların belasını versin. Adalete çağrımdır ben bunların en ağır ceza ile yargılanmasını istiyorum. İçeriden çıkmalarını istemiyorum. Nice kadınlarımız ve kardeşlerimiz öldürülerek katledildi ama tekrar dışarı bırakıldılar. Canlarımızı yakanların da canları yansın. Adaletin en ağır cezasını almalarını istiyorum” dedi.

Acı içindeki Anne Günana, annesiz kalan 7 yaşındaki torunu için, “Ömrümün sonuna kadar bakacağım.” dedi.