Elazığ'da iki gazeteci darp edildi

Elazığ'da iki gazeteci darp edildi
Elazığ’daiki gazeteci peşpeşe darp edildi. AKP'li Belediye Başkanı Şahin Seferoğulalrı'nın korumaları tarafından darp edilen Duvar Gazetesi Muhabiri Ardıl Batmaz ve Elazığ Belediyesi zabıtaları tarafından darp edilen Günebakış Gazetesi Muhabiri Faik Akgün halktv.com.tr'ye konuştu. İki gazeteci de darp raporu alarak saldırganlardan şikayetçi oldular.

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8'lik depremin ardından yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ziyaretlerini takip eden Gazete Muhabiri Ardıl Batmaz, depremzedelerin AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na TOKİ konutları ile ilgili tepki gösterdiği anları görüntülerken başkanın korumaları tarafından darp edildi.

Yine Elazığ’da geçtiğimiz aylarda şehirdeki bir tarikat yurdunda intihar ederek yaşamına son veren Enes Kara'nın yaşadıklarını ortaya çıkaran gazeteci Faik Akgün, nohut ekmeği satan seyyar satıcıların belediye zabıtalarıyla yaşadığı tartışmaları görüntülemek isterken zabıtalarca darp edildi.

Belediye başkanının korumaları tarafından görüntü çektiği için darp edilen Gazete Duvar Elazığ Muhabiri Ardıl Batmaz ile belediye zabıtalarınca darp edilen Günebakış Gazetesi Muhabiri Faik Akgün darp raporu alarak kendilerine saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulundular.

Elazığ’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulunmak amacıyla kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a eşlik eden AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerefoğulları depremzedelerin tepkisi ile karşılandı. Depremzedelerin AKP’li başkana tepkisini görüntüleyen Gazete Duvar Muhabiri Ardıl Batmaz’ı fark eden korumalar önce çekimi engellemek istedi, daha sonra ise gazeteciye kimliğini sorarak çekim yapmamasını istedi. Batmaz'ın, "Ben gazeteciyim, çekim yapmak hakkım" sözleri sonrası korumalar Batmaz’ı darp etti.

Batmaz halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, depremzedelerin AKP’li başkana sert tepki gösterdiğini ve o anları kaydetmek istediğini fakat önce sözlü daha sonra da fiziki saldırıya uğradığını belirtti.

Batmaz, şöyle konuştu:

“Deprem sonrası yaşanan süreç ve TOKİ konutları ile ilgili vatandaşlar belediye başkanına çok sert tepki gösterdiler bende bu tepkileri kayıt altına alıyordum. Korumalar önce görüntü almamı engellemeye çalıştılar sonra basın kartımı alarak sorguladılar sonra fiziki olarak engelleme oldu çekim açımı engelledikçe ben açı değiştirdim çekim yapmaya devam ettim. Belediye başkanı Şahin Şerefoğulları çekim yaptığımı görünce kamerayı indirmemi istedi. Ben gazeteci olduğumu söyledim 'Banane kardeşim' tarzında sözler söyledi, başkanın sözlerinin ardında başkan kaş göz işareti yaparak birine 'Oğlum' diyor, bu görüntülerde var. Ve daha sonra darp olayı, bu olaydan sonra başladı. Orada kalabalık içinde darp edildim. Ortam kalabalıktı. Orada vatandaşlar vardı, gazeteciler vardı, bir polis ordusu vardı. Gazeteci arkadaşlarımız dahil, hiç kimse bu duruma müdahale etmedi. Ben sürüklenerek bir ara sokağa götürülürken herkes benim götürülüşümü izliyordu. Sonra bir polis memuru gelip beni onların elinden aldı. Beni alıp götürenlerin kim olduklarını bilmiyorum, sonra polis karakoluna giderek şikâyetçi oldum ve darp raporu aldıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına beni darp edenler ve belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundum”

'Tepki gösteren vatandaşlara ve gazetecilere saldırdılar'

Elazığ'da nohut ekmeği satan seyyar satıcıların belediye zabıtaları tarafından kaldırılmak istenmesini görüntülerken zabıtaların sözlü ve fiziki saldırısına uğrayan Gazeteci Faik Akgün ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Zabıta ekipleri cami önünde nohut ekmeği satan kişilere sadırdı o sırada orada bulunan vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi zabıtalar daha sonra tepki gösteren vatandaşlara ve gazetecilere saldırdı hatta olay yerine gelen polislere bile saldırdılar. Kimseyi dinlemediler. Bizim oradaki tem amacımız yaşananları haber haline getirmek. Biz olay anını çekerek haber yapmak istedik. Ben çekim yaptığım sırada, zaten kent küçük, o sırada kardeşim de o bölgede bulunuyordu. O da geldi oraya. Zabıtaların bana saldırma anlarını kardeşim cep telefonu ile çekiyordu. Bu sırada zabıtalar çekim yapan kardeşimi de darp etti. Biz daha sonra polis karakoluna gittik şikayetçi olduk. O sırada karakola gelen belediye görevlileri zabıtalara 'Bunlar sizden şikayetçi olurlarsa onların anası…' şeklinde bize küfür ettiler, bunu duyduk. İşte bu durum AKP’li belediyelerin geldi zihniyeti, bu durum, ortaya koyuyor"