Elazığ'da 5.3 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da 5.3 büyüklüğünde deprem
Kandilli verilerine göre merkez üssü Elazığ Karakoçan olan deprem 5.3 büyüklüğünde iken AFAD verilerine göre ise depremin merkez üssü Bingöl'ün Kiğı ilçesi, büyüklüğü ise 5.2 olarak ölçüldü.. Depremde can kaybı yaşanmazken, Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba 3 evin yıkıldığını ancak bu sayının artacağını ifade etti...

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen deprem 5.3 büyüklüğünde ve  4.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

kandilli.jpg

AFAD verilerine göre Bingöl'de 5.2 büyüklüğünde

AFAD verilerine göre ise, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde saat 21:28’de meydana gelen deprem  5.2 büyüklüğünde ve yerin 15.51 kilometre derinliğinde oldu.

afad.jpg

"3 evin yıkıldığı bilgisini aldık"

Sözcü’nün haberine göre Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, "Şu ana kadar 3 evin yıkıldığının bilgisini aldık ama yıkılan evlerin sayısı artacak gibi gözüküyor" dedi.

Akbaba sosyal medya hesabından da “Merkez üssü İlçemiz Kuşbayırı köyünde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremde, ilçe merkezimizde tüm ekiplerimiz sahada olup şuana kadar ciddi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sadece köylerimizde üç evin yıkıldığı bilgisi bize ulaşmış olup, enkaz altında kalan kimsemiz olmamakla birlikte, Allah'a şükür herhangi bir can kaybı bilgisi bize ulaşmamıştır. Durum netleşince tekrardan gerekli açıklamamız olacaktır” açıklamasında bulundu.

deprem-2.jpg

"7 ev hasar gördü, can kaybı yok"

Karakoçan ilçesi Kuşbayırı Köyü Muhtarı Mehmet Düven, depremle ilgili yerel bir televizyona açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığını belirten Düven, şu ifadeleri kullandı:

"Yıkılan evler var. Şu an karanlık mezradayız, yukarıya çıkamadık. 7 tane ev var. Kaymakam bey gelmiş ilgileniyorlar. Yıkılan evler var. Kullanılan evler. Herkes var içinde, şu an oturuyorlar. Köydeki nüfusumuz 200'ün üzerinde. Çok şükür can kaybımız olmadı. Herkes dışarıda. 
Şu an 7 evimiz yıkıldı. Ama tam yıkılmamış. Birinin duvarı yıkılmış birinin tavanı. 7 evin tamamen hasarlı olduğunu biliyoruz. Yıkık durumda. Can kaybı olmadı şükürler olsun Allah'ıma."

deprem-1.jpg

"Köyler kısmen etkilendi"

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “25.06.2021 günü saat 21.28'de, Bingöl'ün Kığı İlçesi'nde; 5.2 Mw büyüklüğündeki depremde Elazığ Karakoçan İlçesine bağlı Kuşbayırı, Çelebi, Yeşilbelen, Sarıhan ve Çan Köyleri kısmen etkilenmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır” denildi.

Fahrettin Altun: Teyakkuzdayız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bingöl’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm kurumları ile teyakkuzdayız. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun” dedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, çevre illerde de hissedilen depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çataklı, paylaşımında “Bingöl – Kiğı'da saat 21:28'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır'dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AFAD: İlçe ve köylerde taramalar sürüyor

İlk açıklamasında gelişmelerin takip edildiğini belirten AFAD, yeni açıklamasında “Geçmiş olsun Bingöl. Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmış olup, ilçe ve köylerde tarama çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Depremin ardından Erzurum Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda görevli 1 amir ve 4 uzmanla birlikte Bingöl’ün Kiğı ilçesine destek amaçlı hareket etti.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN