Ekşi Sözlük'te Melik Gökçek için kampanya: Tıkınıza kuvvet

Ekşi Sözlük'te Melik Gökçek için kampanya: Tıkınıza kuvvet
Ekşi Sözlük'te 'm. gökçek'in twitter'ını kapattırıyoruz kampanyası' başlığıyla Melih Gökçek sosyal medya hesabının kapatılması için kampanya başlatıldı.

Twitter kurallarını gerekçe gösteren Ekşi Sözlük yazarları, "Bir topluluğu hedef gösteren, o topluluğa hakaret eden, insanların inançlarına, dinine, tercihlerine küçümseyici ve hakaret eden içerikler paylaşan hesapları kim olursa olsun asla affetmiyor. hesabını değil ama, insanlara hakaret edip, bir grubu hedef gösteren paylaşımlarını şikayet edebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Ekşi Sözlük'te yapılan paylaşımlarda Gökçek'in nefret söylemi içeren ve hedef gösteren Tweet'lerine dikkat çekildi.

Melih Gökçek'in Twitter hesabının kapatılması için başlatılan kampanya kapsamında yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

'Fi tarihinden kalma 3-4 milyon abone'

"şu açıdan çok destekliyorum: bu adamın fi tarihinden kalma 3-4 milyon abonesi var. muhtemelen hesabına her girdiğinde bundan bir tat alıyordur.
hesabı kapansa ve sıfırdan bir hesap açsa kendisini takip edecek en fazla 30-50 bin kişi bulur herhalde. bu gerçekle yüzleşmesini çok istiyorum."

'Tıkınıza kuvvet'

"son birkaç tweetinde hakaret barındıran içeriğe sahip olduğunu düşündüklerimi şikayet ederek katıldığım kampanya. muhtemelen hesabı kapatılan bir çok kişiden daha fazla hak ediyor ban yemeyi. biraz yüklenilse sonuç alınır, twitter çok daha nezih bir yer haline gelir. tıkınıza kuvvet.."

'Nefret söylemi, ırkçı, anti kemalist...'

"desteklediğim kampanyadır. sürekli nefret söylemleri ile insanların duygularını ve düşüncelerini değiştirmeye çalışan, ırkçı, anti kemalist bir insan kendisi."

bırak twitter'ı, komple internetten bloklanmalıdır.

'Şikayetimizi yaptık'

"hemen report kısmında bir kesim, grup insana nefret söylemi bölümünden şikayetimizi yaptık."

Kampanya fikrine katılmayanlar da var

"düşünce ve fikir özgürlüğünü savunuyor, sonra da birinin twitter'ını kapatma üzerine kampanya yapıyoruz. her durumda manuplasyon yapmaya çalıştığını, doğruları konuşmadığını, çağdışı bir siyaset yürüttüğünü ve artık bu adamdan sıkıldığımı bende söylüyorum fakat kim olursa olsun, suç olmadığı sürece, kimsenin kişilik haklarına saldırmadığı sürece fikirlerini söyleme özgürlüğüne sahip olduğuna inanıyorum. yine de karar yüce ekşi sözlük yazarlarınındır."

Etiketler :