Yeni Akit'ten Ekşisözlük'e: Ekşi Kafa Darağacını özlemiş

Yeni Akit'ten Ekşisözlük'e: Ekşi Kafa Darağacını özlemiş
Yeni Akit, Ekşi Sözlük'te yer alan 'akp çocukları' başlığına yazılanlara ilişkin platformu hedef aldı.

Yeni Akit'in internet sitesinde yer alan haberde, Ekşi Sözlük’te açılan ve uzun yıllardır yorum yapılan 'akp çocukları' başlığı üzerinden yazılanlardan örnek vererek, hedef gösterdi. Twitter, Facebook gibi Türkçe sosyal medya platformu Ekşi Sözlük yazılanların hedefi haline geldi.

Yeni Akit, açılan başlıklarda yazılanları örnek vererek, Ekşi Sözlük moderasyonunun hiçbir müdahalede bulunmadığı öne sürdü. Yeni Akit'te yer alan haberde yazılan entrylere dair savcıların hiçbir işlem yapmadığı belirtildi. 

Ekşi Sözlük'te her görüşe ait insanlar fikrilerini platform altında yazabilmekte. Twitter, Facebook, Instagram ve Youtube gibi sosyal medya platformları 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı sayılıyorlar. Yer sağlayıcılar ilgili içerikleri yasal sürecin sonunda kaldırmakla yükümlü.

Ekşisözlük’ün, ABD merkezli Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformalarından tek farkı Türkçe kökenli olmasıdır. Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformlardaki paylaşımlar gelişmiş demokrasilerde ifade özgürlüğü sayılıyor. Ayrıca Ekşisözlük'te AKP lehine başlıklar da mevcut. AkP'lilerin de buluştuğu Ekşisözlük'te partililerin paylaştığı başlıklardan örnekler:

Ak parti üye sayısının 10 milyonu geçmesi, Ak parti’den önceki Türkiye, Ekonomik krizin faturasının Ak Parti’ye yüklemek, ak parti’ye oy vermeyelim de kime neden oy verelim, onlar konuşur ak parti yapar, ülke yangın yeriyken ak parti karşıtlığı yapmak

 

Etiketler :