Gökçek yalan haberle Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti

Gökçek yalan haberle Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti
Ankara'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçerk sosyal medyada dolaşıma sokulan yanıltıcı bilgiye kanıp CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ölümle tehdit etti.

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesi üzerine sosyal medyada farklı videolar dolaşıma sokulmaya başlandı. Bu videoların bir kısmı doğru ve güncelken, diğer kısmı ise yalan. Melih Gökçek de Twitter üzerinden, Taliban'ın bir kişiyi helikoptere asarak idam ettiği iddia edilen bir videoyu paylaştı. Gökçek paylaşımında Kemal Kılıçdaroğlu'na da kan donduran bir tehditte bulundu.

Gökçek'in talihsiz sözleri

Melih Gökçek paylaşımında, 'Kılıçdaroğlu haberin var mı? Taliban ABD'ye çalışan Afganları helikopterden asıp şehirde dolaştırmış. Dostun Biden yarın seni de satmasın' diyerek Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. Gökçek'in paylaşımında Kılıçdaroğlu'nu ABD Başkanı'nın koruduğunu iddia etmesi ve Türkiye'yi ABD işgali altında görmesinin yanı sıra bu sözde korumanın kalkması durumunda öldürüleceğini savunması dikkat çekti.

 

İdam iddiası yalan

Öte yandan Afganistan'da bulunan ve gelişmeleri takip eden gazeteci Mehmet Akif Ersoy, kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla videoya açıklama getirdi. Ersoy, videonun bir idamı göstermediğini, 'Bu haber doğru değil . Asılı denen kişi Taliban mensubu ve bayrak açmaya çalışıyor helikopterden' sözleriyle açıkladı.