Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Kavuncu, Aykaç'ı tehdit etti

Türkiye ekmek üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa eden BİM Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç'ı hedef aldı.

Türkiye ekmek üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa eden BİM Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç'ın MHP'ye yönelik sözlerini hedef alarak “Lan sen kimsin! 2 gündür çılgına döndük... Yavrum... Seni o avanelerinle beraber, mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız. Tüm BİM mağazalarındaki ekmeğini keserim senin" dedi.

Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz devletimiz, ülkemiz, bayrağımız, sancağımız için çalışıyoruz. Türkiye'ye değer katmak adına çalışıyoruz. Sen kalkıyorsun burada bize racon kesiyorsun. Seni o avanelerinle beraber, mağazalarınla beraber alır aldığın yere sokarız. Tüm BİM mağazalarındaki ekmeğini keserim senin"

Kavuncu sözlerinin devamında uluslararası küresel güçlere seslenerek "Ne sayın cumhurbaşkanımız ne de sayın Devlet Bahçeli'yi kimseye yem ettirmeyiz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İktidar, enflasyonun sorumlusu olarak zincir marketleri hedef göstermişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli zincirler marketlerin FETÖ'yle bağlantısının araştırılmasını isterken BİM'in CEO'su Galip Aykaç ise zincir marketlere yönelik eleştirilere "Perakende işletmelerinin enflasyondan arındırılmış sadece nominal kar rakamlarına bakan olumsuz yorum yapan trollere, maaşlı televizyon yöneticilerine, bizleri terörist ilan edenlere, bizlere vicdansız, hatta kansız diyenlere ve bunları gazetede yayınlayarak ahlaksızca bizi çete ilan edenlere ve -tabirimi maruz görün çok daha kötüsünü söylemek istiyorum ama müsaadenizle- gazeteci müsveddelerine söyleyeceğimiz sözler var" diyerek yanıt vermişti.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle AKP’nin ve Bahçeli’nin hedefi haline gelen, suç örgütü liderliğinden tutuklandıktan sonra Bahçeli'nin çağrısının ardından serbest bırakılan Kürşad Yılmaz tarafından tehdit edilen BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı olarak yürüttüğü görevden istifa etmişti.

Etiketler :