Direksiyon Sınavında 'Parktan' Kalanlara Müjde!

Türkiye gazetesinin haberine göre ehliyet sınavına Togg ayarı geliyor.

Ehliyet sınavlarında yeni bir dönem başlıyor. Bu kapsamda direksiyon sınavlarında değişiklikler yapılacak. Karayollarında elektrikli araçların artması nedeniyle, direksiyon sınavlarında motor bölümüne ilişkin sorular azaltılacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre, yerli araç Togg'un yollarda yer almaya başlamasıyla birlikte elektrikli araçlara yönelik düzenlemeler de yapılacak. Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, "Mevcut sınavda kursiyerlere aracın motor bölümünü soruyoruz, ancak yeni yönetmelikle birlikte elektrikli araçlarla sınav yapmanın önü açılacak. Elektrikli araçlarda motor bölümü bulunmadığı için adaylar sınava giremiyordu, bunu değiştirdik. Kaput açıldıktan sonra sorulan soruları azaltacağız ve teknolojiye ayak uyduracağız" dedi.

Tepeöz, yeni yönetmelikte engelli kursiyerlerin de kendi araçlarıyla sınava girebileceğini belirtti. Ayrıca, yazılı sınavı geçmesine rağmen 5 kez direksiyon sınavında başarısız olan kursiyerlerle ilgili düzenlemeler yapılacağını ifade etti. "Kursiyerin 3 yıl boyunca yazılı sınav hakkı baki kalacak. 3 yıl içinde başka bir kursa gidip kayıt olduktan sonra yazılı sınava girmeden direksiyon eğitimini alıp, direksiyon sınavına girebilecek" diye ekledi.