Ege Tıp'ta Korkunç İddia: Hastalar Şehir Hastanesine Gitsin Diye Klimalar Kapandı

Ege Tıp'ta Korkunç İddia: Hastalar Şehir Hastanesine Gitsin Diye Klimalar Kapandı
Kavurucu sıcaklarla boğuşan İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde klimaların çalışmadığı öğrenildi. Hastalara azap verici hale gelen bu durum 'şehir hastanelerine yönlendirmek için mi' sorusunu akıllara getiriyor.

İzmir'de kavurucu sıcaklarda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'de klimaların çalışmadığı öne sürüldü. Sağlık sıkıntısını çektiği yetmeyen hastaların üstüne bir de sıcak havanın sıkıntısını çekiyor olmaları tepkileri üzerine çekti. Hastane içerisinde termometre ile ölçümler yaptıklarını belirten Birlik Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Muhammed Danışkan, kalite standartlarının çok üzerinde sıcaklık değerleri ile karşılaştıklarını söyledi.


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi sorunlara yol açtı. Hastanede klimaların çalışmaması nedeniyle içerideki sıcaklık, hasta ve yakınlarının sağlığını tehdit eder boyuta ulaştı.

"HEPİMİZ BU DERTTEN MUZDARİBİZ"

Birlik Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Muhammed Danışkan, kendisinin de hastanede hemşire olarak görev yaptığını belirterek yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Danışkan, "Ege Üniversitesi Hastanesi'nde maalesef sıcaklıkların artmasıyla beraber yetersiz havalandırma ve klimaların çalışmamasından dolayı olumsuzluklar yaşanmakta. Bizler de bu alanlarda çalışıyoruz. Ben kendim hemşireyim. Diğer arkadaşlarım da aynı ortamlarda çalışıyorlar. Asistan arkadaşlarımız olsun, kayıt işlemlerini yapan personel olsun, hepimiz bu sıcaklıktan muzdaribiz. Hastalarımız ve hasta yakınları da bu sıcaklığa maruz kalıyor" dedi.

"HASTALAR ELLERİNDEKİ EŞYALARI YELLEYEREK SERİNLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Hastaların klimaların çalışmaması şikayetiyle kendilerine geldiğini ve bu durumu anlatmakta zorlandıklarını dile getiren Danışkan, "Hastalar kendi şartlarıyla vantilatörlerle, geçici cihazlarla serinlemeye çalışıyorlar. Bazı hasta yakınları ellerindeki eşyaları yelleyerek hastalarını serinletmeye çalışıyorlar. Onun haricinde başka bir çözüm bulamıyoruz maalesef. Tabii bunlar da hastaların sağlıklarını bazen inanılmaz şekilde etkiliyor. Çünkü bazı hastalarımız enfeksiyon nedeniyle yüksek ateşi olabiliyor. Biz bu ateşleri ilaç haricinde düşüremiyoruz. Ortam çok sıcak ve fiziki şartlar buna el vermediği için maalesef halk sağlığı ciddi bir şekilde etkilenmiş oluyor" diye konuştu.

HASTALARI ŞEHİR HASTANELERİ YÖNLENDİRMEK İÇİN Mİ?

Hastane içerisindeki ortam sıcaklığının yüksek olmasının endişelere neden olduğunu da ifade eden Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sözlerinin devamında ise şunları söyledi:

"Tabii burada şunu da gözden kaçırmamak lazım. Şehir hastaneleri hepimizin bildiği gibi yap-işlet-devret mantığıyla yapılmış olan hastanelerdir. Şehir Hastanesinin yapılmasıyla birlikte zaten genel itibarıyla verilen randevular şehir hastanelerine verilmektedir. Bunun yanında İzmir için söylersek, şehir hastanesine en yakın hastanelerimizden biri olan Ege Üniversitesi Hastanesi'nde bu tür sorunlar yaşaması, soğutma sorunları yaşaması ya da farklı sorunlar yaşamasının altında da bizim tahmin ettiğimiz gibi inşallah olumsuz şeyler yoktur. Bir nevi hastaları oraya yönlendirmek için de bu tür şeylerin yapıldığına inanmak istemiyoruz."

Kaynak:ANKA Haber Ajansı