Ege sallandı: Manisa'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Ege sallandı: Manisa'da 5.1 büyüklüğünde deprem
Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre saat 14.26'da Manisa Kırkağaç merkezli 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Manisa Kırkağaç merkezli 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD ise deprem büyüklüğünü 4.8 olarak belirtti. 

Manisa'da meydana gelen deprem İzmir, Çanakkale, Bursa ve İstanbul'dan hissedildi.

Kandilli'den revize

Kandilli Rasathanesi, Manisa’daki depremle ilgili yaptığı ikinci ‘revize’ açıklamasında ise depremin büyüklüğüne ilişkin bulgularını değiştirmedi. İkinci açıklamada, depremin derinliği 9.1 km olarak değiştirildi.

AFAD'dan ilk açıklama

AFAD ise, depremin büyüklüğünün 4.8 olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26’da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir" denildi.

AFAD, "Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" bilgisi de verdi.

Manisa Valiliği: Can kaybı, yaralanma yok

Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada "Saat 14.26 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir" denildi.

Bir bina yıkıldı, iki bina tehlike arz ediyor

Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, "Hasarımız büyük. Vatandaşlar da önceden gelen bir panik vardı. Yıkılan bina var. Bir tane bina yıkıldı, iki tane de tehlike arz eden bina var" diye konuştu.

3.8 büyüklüğünde artçı sarsıntı

Manisa'da 5.1 büyüklüğündeki depremin üzerine bir saat içinde 12 artçı sarsıntı daha yaşandı. Bunlardan en büyük olanı 3.8 büyüklüğünde kaydedildi.

Deprem sonrası deprem bölgesinden ilk görüntüler şöyle: