Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı davasında ara karar

Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı davasında ara karar
6 Şubat felaketinde 52 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar sitesi davasındaki Reyyan Apartmanı davasında ara karar açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği "Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı" davasının dördüncü duruşmasında sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, yeni bilirkişi raporu istedi. Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Yıkılan Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı ile ilgili davanın dördüncü duruşması, Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı, bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Mahkeme salonunda Harun Gümüşer, Muhammet Karaaslan ve Nasuh A. ile müşteki aileleri ve taraf avukatları hazır bulundu.

SANIKLAR TAHLİYE TALEP ETTİ

Sanıklardan Mesut Vahit Kazancı, “Binanın yıkılmasıyla bir alakam yok. 19 aydır cezaevindeyim, tahliyemi talep ediyorum” diyerek kendini savundu.

Sanık Harun Gümüşer, bilirkişi raporlarının eksik ve hatalı hazırlandığını belirterek, “Bilirkişi raporu, mahkemeyi yanıltmıştır. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanık Muhammet Karaaslan da yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi.

MAHKEMEDEN ERTELEME KARARI

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi. Duruşma, 24 Ocak 2025 tarihine ertelendi.

Kaynak:ANKA Haber Ajansı