Düzceliler depreme böyle yakalandı: Sarsıntı anı kamerada

Düzce'de sabaha karşı meydana gelen 5.9'luk depremde birçok yurttaşın evlerinde ve iş yerlerinde yaşanan sarsıntı kameralara yansıdı. Gün aydınlanınca depremin bıraktığı hasar da ortaya çıktı.

AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda kentte hissedildi. Depremde panikle dışarı çıkan vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Vatandaşların evlerinde ve işyerlerinde yaşanan sarsıntı ve tahribat kameralara yansıdı.

Deprem anı kamerada

Gümüşova ilçesindeki bir evin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde evin yatak odasındaki giysi dolabının sürgülü kapağı şiddetli sarsıntıyla yerinden çıkıp düştüğü görüldü. Depremin etkisiyle tavandan parçaların da düştüğü görüntülere yansıdı.

Motosikletler devrildi

Düzce'deki deprem sırasında bir motosiklet bayisindeki motosikletlerin devrilme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüler depremin şiddetini gözler önüne serdi.

Balkondan atladı

Bolu'da 6 katlı apartmanın 3. katında oturan Çağdaş Laçin, deprem esnasında panikleyerek oturduğu dairenin camından atladı.

Beton zemine düşen Laçin yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan gencin kolunda 2 kırık olduğu belirlendi.

Genç, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Çağdaş Laçin'in binadan düşme anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

'Yataktan kalkamadım, tuğlalar hep üzerime geldi'

Gölyaka ilçesi Körpeşler Mahallesi 1441’inci Sokak’ta oturduğu apartman dairesi hasar gören yerel gazeteci Cihan Tutkun yaşadıklarını anlattı. Tutkun, “Saat 04.00’te yattım. Kedi huysuzlandı. Sallanmaya başladık. O sarsıntıda yataktan kalkamadım. Tuğlalar hep üzerime geldi. Karanlıkta onları göremedim. Kedimi aradım, bulamadım, dışarıdan ışık bulup geldim. Yaklaşık 1 saat kedimi aradım. Durum bu. 12 Kasım depremini daha etkili yaşamıştık. Bundan daha etkiliymiş. Bu daha yüzeyde olduğu için etkisi biraz daha fazla oldu. Üst katta 6 daire daha var ancak sadece bu katta hasar var. 7 saniye sürdü dediler ama bana 1 dakika gibi geldi. Durmayacak sandım. Yataktan da kalkamadım. Yaşlıları falan yukardan aldık indik. Şimdi çok şükür yıkım yok” dedi.

27695d66b03f5ab9a1829c74b9b69cee.jpg

İşyeri yıkıldı

Gölyaka ilçesi Şerefiye Mahallesi Gaziantep Caddesi'nde birahane işleten Ahmet Seyok'un iş yeri 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Depremi hissettikten sonra dükkanına geldiğini söyleyen Seyok, Dükkanım tamamen yıkıldı. Yeniden yapılması lazım. 125 yıllık Ermenilerden kalma bir eski binaydı. Yapımı çok sağlam olduğunu biliyoruz. Fakat olacağın önüne geçilmiyor, maalesef yıkıldı dedi.

41b12454a6206b12050d06ae952dc0f1.jpg

Markette dev raflar yıkıldı

Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde, Fevzi Çakmak Mahallesi Bolu Caddesi'nde bulunan ve toptan satış yapılan maketin dev rafları devrildi. Markette büyük çapta hasar meydana geldi. Yüzlerce ürün, yerlere saçılırken, kullanılamaz hale geldi. Market çalışanları, depremin ardından temizlik çalışması başlattı.

duzce-merkezli-depremde-marmara-ve-ic-anadolu-bolgeleri-sallandi-68-yarali-28-5271-dhaphoto1.jpg

Caminin minberi yıkıldı

Şehir merkezinde bulunan Cedidiye Camii minberi yıkılarak zarar gördü. Camide ibadet devam ederken, vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Ayrıca minberin bulunduğu alan ise emniyet şeridi çekilerek koruma altına alındı. 1883 yılında yapılan caminin diğer bölümleri hasar görmezken, yalnızca daha sonraki yıllarda yapılan minber kısmında hasar oluştu.

Artçılar

Kandilli Rasathanesi, Düzce Sarıdere - Gölyaka merkezli 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 04:08'de gerçekleşen depremin derinliği 10.6 kilometre olarak ölçüldü. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, ilde elektriklerin kesildiğini kaydetti. 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı yaşandı. AFAD, depremin ardından yaşanan artçı sayısını127 olarak güncelledi.

Kaynak:DHA

Etiketler :