Düzce'de deprem hasarı: Restoran kullanılamaz hale geldi

Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Antep Caddesi üzerinde bulunan bir restoran kullanılamaz hale geldi. halktv.com.tr'ye konuşan vatandaşlar yaşadıkları korkuyu anlattı.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04:08'de gerçekleşen depremin derinliği 10.6 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, Düzce başta olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

2 kişi hayatını kaybetti

Depremin ardından kalp krizi geçiren 48 yaşındaki Hikmet Çelebi, kaldırıldığı Düzce Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Düzce Çay Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel de kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Restoran kullanılamaz halde

Antep Caddesi üzerinde bulunan bir restoran ise depremin ardından kullanılamaz hale geldi.

'Apartmanımızda çatlak var'

halktv.com.tr, depremin meydana geldiği Düzce'de depremzedelerde konuştu. Deprem esnasında uyanık olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Yanımdaki arkadaşım yatıyordu, korkudan kalktı. Ben normalde panik olmam, herkes panik olunca ben de panik oldum. Sonra aşağıya indik, burada durduk birkaç saat. Sonra tekrar yukarı çıktık yatmaya. İkinci depremde de ben oradaydım. Sabah ezanından 5 dk sonra oldu ufak. Sonra koşa koşa aşağıya indik arkadaşımla. Ne olacak belli değil. Apartmanımızın girişinde duvar çatlağı var. Ufak tefek maddi hasarlar var" dedi.

'Kendimizi aşağıya zor attık'

Bir başka vatandaş ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Çok fena sallandık, 5'inci kattaydık. Dedik herhalde bina yıkılıyor. Evde lambalar falan patladı. Bağırış çağırış kendimizi aşağıya zor attık. Eve giremiyoruz, korkuyoruz. Şu an elektrik yok. 4'ten beri burdayız. Bina çok kötü sallanıyor, eve girmeyi düşünmüyoruz."

AFAD'tan uyarı

AFAD ve Kızılay’ın dağıttığı battaniyelerle ve yaktıkları ateşlerle ısınan vatandaşların çoğu yaşadıkları anları anlatırken evlerinin de hasar gördüğünü söyledi. AFAD yetkilileri vatandaşlara özellikle evlerine hemen girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Bölge halkının çoğu 17 Ağustos depremini de yaşadıklarını belirterek incelemeler bitmeden evlerine girmek istemediklerini söyledi. Vatandaşların çoğunun evlerinde hasar oluşurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 bin ev için hasar tespiti yapılacağını söyledi.

Erdoğan'a seslendi

Depremzede bir vatandaş şunları ifade etti:

"Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bizzat Düzcemize gelsin bizimle ilgilensin. Kötü bir şey allah kimsenin başına vermesin. 3-4 dakika olsaydı oturduğum bina yeni olmasına rağmen bütün su boruları patladı. Çatlaklıklar meydana geldi. yani canımızdan endişe ediyorum. Sadece kendi oğlum eşim adına değil bütün Düzce adına. Hastaneden eve geldim, bulaşıkları yıkayayım dedim, çünkü hasta olduğum için yıkayamamıştım.Eve geldim yatak odasına geçtim .Ayaktaydım Allahım bizi koru dedim düşmedim.ayakta yaşadım canlı canlı sanki 4 katlı bina üstüme geldi sanki. Çok kötüydü, Allahım yaşatmasın, korkuyoruz giremiyoruz."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :