Duvardaki çatlak için uyardı, müteahhit tınlamadı

Kastamonu Bozkurt'taki selde yıkılan ve 20 kişiye mezar olan Ölçer Apartmanı'nda anne ve babası ile iki kızını kaybeden Ramazan Yücel'in hem geçen yıl, hem de mayıs ayında duvardaki çatlak fotoğrafını, müteahhite gönderdiği ortaya çıktı. Müteahhit mesajlara cevap vermediği gibi çatlağa müdahale de etmedi. Bu arada, müteahhitin dere kenarında yaptığı inşaat halindeki binanın temeli de selde oyuldu.

Üç yıl önce Ölçer Apartmanı'nda daire satın alan Ramazan Yücel, geçen yıl tatil için ilçeye gelince evin duvarında çatlak gördü. Yücel, 26 Haziran 2020'de çatlağın fotoğrafını çekerek, WhatsApp yoluyla müteahhit Mehmet Özkan'a gönderdi. Özkan, yanıt vermedi.

Mesajlara yanıt vermedi 

Yücel, bu yıl 4 Mayıs'ta eve geldiğinde çatlağın büyüdüğünü fark etti. Duvarın fotoğrafını bir kez daha Özkan'a yolladı. Mesajda "Müsait değilsinizdir diye aramak istemedim. Müsait olduğunuzda görüşebilir miyiz?" diye yazdı. Özkan, bu mesajı da karşılıksız bıraktı.

ekran-resmi-2021-08-27-16-42-29.png

Hatırlamıyormuş!

Selde annesi Ayşe Remziye, babası Nadir, ikiz kızları Ecrin ve İclal'i kaybeden Yücel, suç duyurusunda bulundu. Özkan'a gönderdiği mesajları polise teslim etti.

 

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesi alınan Özkan'a mesajlar soruldu. Özkan, şöyle yanıt verdi:
"Böyle bir fotoğraf gönderilip gönderilmediği hususunda bilgim yok. Diğer yaptığım binalarda duvarı oluşturan tuğla ve Ytong ismindeki malzemenin dış kısmında çatlamalar oluşmuştur. Bunlar duvarın en son halindeki alçının çatlayıp boyanın kabarmasından oluşmaktadır. Ana taşıyıcı kolon ve kirişlerinde çatlaklık bulunmamaktadır."

Özkan, İnebolu Sulh Ceza Hakimliği'nde ise "Yücel'i hatırlamıyorum. Kendisine ev satmış olabilirim" dedi.

whatsapp-image-2021-08-27-at-12-17-09.jpeg

Üçüncü binanın temelini de su götürdü

Bu arada Yücel, müteahit Özkan'ın Ezine Çayı kenarında yeni inşa etmeye başladığı yeni binanın fotoğraflarını da paylaştı. Fotoğrafta, henüz iki kata kadar çıkabilmiş inşaat halindeki binanın temelinin sel suları tarafından götürüldüğü belli oluyor. Özkan'ın oturduğu Rüya Apartmanı'nın temeli ise sapasağlam görünüyor.

ekran-resmi-2021-08-27-17-46-39.png

'Araçları çekin' anonsu

Yücel, selin geldiği bilindiği halde zabıta tarafından sadece "Araçlarınızı çekin" diye anons yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Suyun hızlı şekilde Bozkurt'a geldiği haberini herkes almış. Zabıta dere kenarındaki araçların alınması için anons geçiyor. Eşimle arkadaşı evden çıkarak, arabaları az ileride park ediyor. Park ettikten sonra bakıyorlarki binanın etrafı su dolmuş. Derenin taşması, 12.30'da. Binanın çökmesi, 17.30'da. O saate kadar kimse umursamıyor ve müdahale etmiyor."

Özkan'ın oturduğu binayı kayalığın üzerine yaptığını anlatan Yücel, şöyle devam etti:
"Temelini kayalıklara kadar indirmiş, etrafına perde duvar yapmış. Bizde toprağın üzerine 60-70 santimetre temel atmış. Perde duvar yok. Su altını oyunca olduğu yere çökmüş."

ekran-resmi-2021-08-27-18-14-05.png

Selde yaşamını yitiren Ramazan Yücel’in 12 yaşındaki kızı İclal Yücel, saat 11.00’de evinin balkonundan bu videoyu çekti