Dünya Madenciler Günü: O tekmeyi unutmayacağız

Dünya Madenciler Günü: O tekmeyi unutmayacağız
4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde sosyal medyada birçok kullanıcı 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciası olmak üzere ölümlü maden kazalarını hatırlatan paylaşımlarda bulundu.

Türkiye'de 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kaza, ölüm ve ihmallerle hatırlanıyor. Sosyal medyada Dünya Madenciler Günü nedeniyle paylaşım yapan çok sayıda isim, dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir madenciye attığı tekmeyi hatırlatarak, "Unutmadık" dedi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), "Soma'da 301 arkadaşımız katledildiğinde protesto eyleminde maden işçisini tekmeleyen Yusuf Yerkel AKP'den milletvekili adayı olmuştu... O tekme hepimizeydi... #4AralıkDünyaMadencilerGünü" ifadesini kullandı.

Paylaşımların bazıları şöyle:

Tahir Çetin ve Ali Faik İnter de unutulmadı

Ödenmeyen tazminatları için günlerdir Ankara girişinde direnişte olan Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler Soma’ya döndükleri sırada içinde bulundukları araç kontrolden çıkarak kaza yapmıştı. Kazada, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Madenci Ali Faik İnter yaşamını yitirmişti.

Dünya Madenciler Günü'nde Çetin ve İnter de unutulmadı.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yer altında köstebek, yeryüzünde kaplan, gökyüzünde kartal olacak bir proletarya gücünü yaratacağız.. Maden işçileri önderleri #TahirÇetin ve #AliFaikİnter in tertemiz yolundan yürüyecek." dedi.