Dubai çikolatasının yankıları dinmeden bu kez de Dubai Cheesecake gündem oldu
Yayınlanma:
Sosyal medyanın öve öve bitiremediği Dubai çikolatasının şimdi de cheesecake versiyonu gündem oldu.
Son dönemlerde mutfaklarda popüler hale gelen Dubai cheesecake, zengin malzemeleri ve eşsiz lezzet katmanlarıyla tatlı severlerin ilgisini çekiyor.
Alt tabanındaki kadayıf ve Antep fıstığı kremasının mükemmel uyumu, ortadaki labne peyniri ve beyaz çikolata ile birleşirken, üzerindeki Antep fıstığı kreması ve sütlü çikolata, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
EVDE DUBAİ CHEESECAKE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
-Alt taban için:
- 100 gram muhallebilik kadayıf
- 2 yemek kaşığı Antep fıstığı kreması
- 4 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
-Orta katman için:
- 300 gram labne peyniri
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 150 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş)
-Üzeri için:
- 1 paket Antep fıstığı kreması
- 60 gram sütlü çikolata (eritilmiş)
- Hazırlık Aşaması
ALT TABANIN HAZIRLANMASI
- Kadayıf karışımı: İlk olarak, kadayıfı geniş bir tavada kavurun. Ardından içine Antep fıstığı kreması, tahin, eritilmiş tereyağı ve toz Antep fıstığını ekleyin.
- Karıştırma: Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
- Kalıba yayma: Elde ettiğiniz karışımı 16 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına eşit şekilde yayın ve tabanı sıkıştırın.
ORTA KATMANIN HAZIRLANMASI
Labne karışımı: Labne peynirini pudra şekeriyle birlikte çırpın.
- Beyaz çikolata ekleme: Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı labne karışımına ekleyin ve tekrar çırparak karıştırın.
- Kalıba yayma: Hazırladığınız karışımı kadayıf tabanının üzerine dökün ve yüzeyi düzeltin.
- Soğutma: Cheesecake’i buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
ÜST KATMANIN HAZIRLANMASI
- Antep fıstığı kreması: Bir paket Antep fıstığı kremasını benmari usulü eriterek akışkan hale getirin ve hafif soğutun.
- Üst katmanı ekleme: Soğuyan Antep fıstığı kremasını, buzdolabında dinlenen cheesecake’in üzerine döküp düzgünce yayın.
DİNLENDİRME VE SERVİS
- Dinlendirme: Cheesecake’i en az 2 saat daha buzdolabında dinlendirin.
- Servis: Cheesecake’i buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine eritilmiş sütlü çikolata ile süsleyerek servis edin.