Dolmuş parası yoktu, özel uçakla geziyor: İşte ‘Demir Yumruk’un iki parlak profili

Dolmuş parası yoktu, özel uçakla geziyor: İşte ‘Demir Yumruk’un iki parlak profili
Son yılların en kapsamlı ‘mali suç’ operasyonunda iki isim dikkat çekiyor. Bunlardan biri henüz 24 yaşındayken 50 bin TL sermayeyle kurduğu şirketi 9 yılda 50 milyon sermayeli şirket konumuna çıkaran Mehmet Akif Çetin… Diğeri ise, Ferrarili, şampanyalı doğum günü kutlamaları ile bilinen Bekir Eryılmaz. Çetin firari konumda Eryılmaz ise babasıyla gözaltında. İki gencin yaşamı ise göz kamaştırıcı.

İzmir, Hatay Payas ve Sivas’ta ele geçirdiği 6 dev demir çelik tesisi ile sektörün yüzde 10’unu elinde tutan Erol Evcil, Detaş Grubu’nun sahipleri Melih ve Hakan Karabacak ile Eryılmazlar Metal’in sahibi Hüseyin Eryılmaz, ‘Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü' ekiplerinin yaptığı operasyon sonrası göz altına alınmıştı.

Şüphelilerin bir bölümüne yönelik sorgu işlemi devam ederken aralarında Erol Evcil ile eniştesi Fırat Ardıç’ın da olduğu 5 kişi tutuklanmış, Evcil’in ablaları Gülderen Ardıç ve Remziye Şengül’ün de aralarında olduğu 10 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.
10.jpg
2014'te Hüseyin Eryılmaz'ın adı Yozgat Çayıralan'daki bir caddeye verilmişti.

Kamuyu, 25 milyar lira zarara uğratmakla suçlanan şüpheliler, demir çelik sektöründe rekabeti bozmakla da suçlanıyor. Şüphelilerin kontrolündeki onlarca şirkete tedbir konulan soruşturmada adı yer alan iki profil ise dikkat çekiyor.
haber-ici-photo-akif.jpg
Mehmet Akif Çetin'in firari konumda olduğu öğrenildi.

Muhasebesinde çalıştığı şirketin sahipleri de göz altında

Bu iki kişiden biri Mehmet Akif Çetin… Çetin, Ankara Ostim’de kurulu Avrasya Ankara Sac Profil şirketinin sahibi. Çetin bu şirketi Ekim 2013’te kurdu. Bu tarihte Çetin henüz 24 yaşındaydı. Çetin, bu şirketi kurmadan önce muhasebeci olarak çalışıyordu. Tesadüf o ki Çetin’in çalıştığı Detaş’ın sahipleri Karabacak kardeşler de göz altında.
haber-ici-photo-akif-ikikik.jpg

50 binden 50 milyon liraya çıkardı

Çetin şirketi 50 bin TL sermaye ile kurdu. 'İşlerini' büyüten Çetin hemen her yıl sermaye artırımı yaptı. Son sermaye artırımını ise geçen şubat 2022’de yaptı. Çetin, 30 milyon TL olan sermayeyi 20 milyon lira daha artırarak 50 milyona çıkardı. Bir başka ifade ile Çetin’in şirketi 9 yıl içinde sermayesini 1000 kat artırmış durumda. Ancak Çetin’i yakından tanıyan isimler ise ‘genç girişimci’nin cebinde dolmuşa verecek parayı dahi bulmakta güçlük çektiğini belirtiyor.
c0f126ee-aa95-4cf5-bbee-f2a1e722ee3b-001.jpg

Lüks yaşamı gözler önünde

Çetin’in Instagram hesabı ise takipçileri için göz kamaştırıcı nitelikte. Hesabında paylaştığı her bir fotoğraf binlerce ‘beğeni’ almış. Nasıl beğenilmesin ki, Çetin kimi gün Çeşme’de tatilde, kimi gün Göcek’te teknede, kimi gün Dalaman’a özel uçakla gidiyor. Çetin’in şirketinin önündeki sıra sıra dizili lüks otomobiller de ‘profili’ tamamlayan eksik parçalar gibi…
haber-ici-photo.jpg
Bekir Eryılmaz, babası ile birlikte gözaltında

Çetin firari konumda

Çetin’in sahibi olduğu şirket, iddiaya göre, gerçek ticaretin yanı sıra yüz milyonlarca liralık ‘naylon fatura’nın da düzenlendiği bir şirket konumunda. Avrasya Ankara Sac Profil ile 2020’de 4.2 milyar lira ciroya çıkan Detaş Sac arasındaki yoğun trafik, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yanı sıra sektörde faaliyet gösteren firmaların da dikkatini çekmiş durumdaydı. Çetin şimdilerde firari konumda. Şirketini aradığımızda ise konu ile ilgili herhangi bir dönüş olmadı.
haber-ici-phtoto.jpg

Babası ile birlikte gözaltında

Soruşturma kapsamında adı yer alan bir diğer isim ise Bekir Eryılmaz… 26 yaşındaki Eryılmaz babası ile birlikte gözaltında. Hatay’da bulunan Eryılmaz Metal’in veliahtı konumundaki Eryılmaz, magazin dünyasının da yakından tanıdığı bir isim. Şampanyalı doğum gününü, Kerimcan Durmaz, Ferman Toprak, Cansu Taşkın, İrem Derici, İdoTatlıses, Yonca Evcimik, Ebru Polat, Sinan Akçıl, Merve Özbey, Rober Hatemo gibi isimlerin tebrik yağmurunu tuttuğu Eryılmaz, salgın döneminde İstanbul’daki lüks mekanlarda yapılan ‘kaçak’ kutlamalarda öne çıkan da bir isim.
untitled-1.jpg

Milletvekili araç tanıtım kartını paylaştı

Mercedes Maybach marka aracı ile çakarla gezen Eryılmaz, aracındaki milletvekili araç tanıtım kartı ile de gündeme gelmişti. Eryılmaz’ın Instagram hesabına bakıldığında da ‘lüks araç’ tutkusu öne çıkıyor. Kimi zaman Ferrari ile kimi zaman Porsche ile poz veren Eryılmaz adına, hayranlarının da farklı hesaplar açtığı görüldü. Öte yandan, operasyon sürecinde en fazla nakit paranın çıktığı adreslerin sahibi konumundaki baba Hüseyin Eryılmaz’ın altın kaplama iPhone marka cep telefonu da soruşturmanın en renkli aksesuarı olarak hafızalardaki yerini almıştı.
untitled-2.jpg
ERS Group'un sahibi Soner Eryılmaz (Hüseyin Eryılmaz'ın kardeşi) gözaltında.


Av. Öner: Adalet yerini bulacaktır

Gözaltına alınan isimlerden Hüseyin Eryılmaz ile oğlu Bekir Eryılmaz’ın avukatı İbrahim Öner, halktv.com.tr’nin soruları üzerine yaptığı açıklamada “Hüseyin Bey tüm şirketlerinin arkasında. Kamuyu zarara uğratması ve örgüt kurması sözkonusu değil. Devlete vergisini de düzenli ödüyor. Bu dosya da, kamuoyuna yansıtıldığı gibi içi dolu bir dosya değil. Bu süreçte masumiyet karinesi ihlal edilmiştir. Soruşturma ve olası bir kovuşturma aşamasında müvekkillere ilişkin adaletin yerine bulacağına inancımız tamdır” diye konuştu. Eryılmazlar Grupta 1.600'e yakın kişi çalışıyor.