Doların ani düşüşü seçmeni nasıl etkiledi? İşte anket sonuçları

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat HalkTV ekranlarında yayınlanan Sözüm Var programına konuk oldu. Doların ani düşüşü sonrası yapılan ankete göre AKP'de oy kaybı sürüyor. İşte "Yarın seçim olsa hangi partiye oy veririsiniz?" sorusunun seçmendeki yanıtı...

Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın ile Sözüm Var programının bu akşamki konuğu MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat oldu. Kulat, MAK Araştırma Şirketi'nin 20 - 27 Aralık tarihleri arasında yapmış olduğu son anket hakkında bilgi verdi. Anket, 2 bin 850 kişi ile 30'u büyük şehir olmak üzere 60 il ve bu illere bağlı ilçelerde gerçekleştirdi. Kulat aynı zamanda anketin doların 18 liradan düştüğü gecenin (20 Aralık) ertesi günü yapıldığına da dikkat çekti.

Katılımcılara "Yarın seçim olsa hangi partiye oy veririsiniz?" sorusunun yöneltildiği ankette kararsızlar dağıtılmadan önceki sonuçlar AKP yüzde 30.4, CHP yüzde 22.1, İYİ Parti yüzde 14.2, HDP yüzde 8.7, MHP yüzde 7.1, DEVA yüzde 3.1, kararsız yüzde 6 olarak belirlendi.

anket.jpg

AKP'nin azalan oyları nereye gidiyor?

DEVA Partisi'ndeki yükselişe dikkat çeken Kulat, "AK Parti'nin azalan oyları nereye gidiyor? AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında kayda değer bir geçirgenlik yok. Kayda değer asıl geçirgenlik Türkiye'de sağdan sağa, soldan sola şeklinde oluyor. Dolayısıyla AK Parti'nin geçirgenlik gösterdiği parti İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi olmaya başladı. Son dönemlerde DEVA birazcık daha ön plana çıkmaya başladı." dedi.