Dolandırıcılıkla suçlanan eski TFF çalışanı: 'Hamit Altıntop bana İddia oynattı!'

Dolandırıcılıkla suçlanan eski TFF çalışanı: 'Hamit Altıntop bana İddia oynattı!'
Hamit ve Halil Altıntop kardeşleri, milli takım oyuncusu oldukları dönemde dolandırmakla suçlanan TFF’nin eski çalışanı Cemile Aylin Arslan’ın yargılandığı davada Yargıtay kararını verdi. Yargıtay, Arslan’a yönelik verilen beraat kararını onadı. Dosya kapsamında ifade veren Cemile Aylin Arslan (52), Altıntoplardan gelen paralarla İddia oynadığını belirterek “Bazen kazandık, bazen kaybettik” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticisi Hamit Altıntop (42) ile ikiz kardeşi Halil Altıntop'un, milli takımda oynadıkları 2006 yılında, federasyon tarafından yatırılan başarı primlerini, banka hesaplarından boşalttığı iddiasıyla, anılan dönemde TFF’de teknik direktör asistanı olarak çalışan Cemile Aylin Arslan ve annesi S. A. ile kuzeni Hakan Gücün hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlaması ile dava açılmıştı.

PARALAR FARKLI HESAPLARA
Dava dosyasına göre, 2007 yılında işlendiği iddia edilen dolandırıcılık eylemi nedeni ile Cemile Aylin Arslan 4 ay kadar da tutuklu kaldı. Dosyaya göre, Halil Altıntop’un hesabından 120 bin TL, Hamit Altıntop’un hesabında ise 307 bin TL, Cemile Aylin Arslan ile kuzeni Gücün’ün temasa geçtiği 10’a yakın kişinin hesaplarına gönderildi. Para gönderilen kişiler arasında kimi zaman Arslan’ın gittiği kuafördeki çalışanlar da yer aldı.

‘HAMİT ALTINTOP BANA İDDİA OYNATTI’
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 35 yıla kadar hapsi istenen Cemile Aylin Arslan, “Hamit Altıntop bana iddia oynattı” dedi. “Bana gönderilen paralar, İddia oynamam için gönderilen paralardı. Ben de bu paralarla İddia oynadım. Bazen kazandık. Bazen kaybettik” dedi. Arslan, kendisi ile Altıntop’un HTS kayıtları ile mesajlaşmalarına bakılmasını istedi.

BANKA BİLGİLERİMİ PAYLAŞMADIM
Daha önce verdiği bir ifadede Cemile Aylin Arslan’ı tanımadığını kaydeden Hamit Altıntop, bu kişi ile yaptığı telefon görüşmelerinin iş nedeni ile olduğunu söyledi. Altıntop, Arslan ile vatandaşlık numarası ile banka hesap bilgilerini ise paylaşmadığını kaydetti. Halil Arslantop ise, “Sanıklar, adımıza tahakkuk ettirilen primleri bizim haberimiz olmadan mal edinmişler” dedi.

MAHKEME, TARAFLARI YÜZLEŞTİRDİ
Yapılan yargılama sonrası anne S. A. için beraat kararı verildi. Firari olan Hakan Gücen’in dosyası ile ayrıldı. Mahkeme, Cemile Aylin Arslan için ise beraat kararı verdi. Beraat kararının verilmesinde, Hamit Altıntop ile Cemile Aylin Arslan arasındaki HTS kayıtları etkili oldu. Gerekçeli kararda “Alınan beyanlar ve yapılan yüzleştirme karşısında, taraflar arasındaki HTS kayıtları incelenmiş ve alınan bilirkişi raporu ile de sanık ve Hamit Altıntop arasında iletişim kayıtlarının bulunduğu, iletişim tespit kayıtlarındaki veriler ile mesaj tespit tutanaklarındaki mesaj kayıtlarının birebir uyumlu oldukları tespit edilmiştir” denildi.

YARGITAY, KARARI ONADI
Mahkemenin kararı Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 2. Ceza Dairesi, beraat kararını onadı. Onama kararında da, Hamit Altıntop ile Arslan arasındaki görüşme kayıtları ile para transferleri arasında uyumluluk olduğu kaydedildi.

DOSYA KAPSAMINDA 4 AY TUTUKLU KALDI
Cemile Aylin Arslan’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu,
müvekkilinin anılan olay nedeni ile TFF’deki işinden olduğunu kaydetti. Yargılamanın uzun yıllar sürdüğünü kaydeden Sağıroğlu, beraat kararının kesinleşmesi ile birlikte, tutuklu geçirdiği süre nedeni ile tazminat talepli dava açabileceklerini ifade etti.

Kaynak:halktv.com.tr